O Richard Stallman έρχεται στην Ελλάδα!

rms-bw H μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) ανακοινώνει με μεγάλη χαρά τη συμμετοχή του “πατέρα του κινήματος για το ελεύθερο λογισμικό” Dr Richard Stallman σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν σε Αθήνα και Κρήτη με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο.

Ο Dr Richard Stallman ξεκίνησε το κίνημα του ελεύθερου λογισμικού το 1983 και την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος GNU (www.gnu.org) το 1984. Το ελεύθερο λογισμικό: ο καθένας έχει την ελευθερία να το αντιγράψετε και να το αναδιανέμει, με ή χωρίς αλλαγές. Το GNU είναι ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο είναι ελεύθερο λογισμικό – δηλαδή σέβεται την ελευθερία των χρηστών. Το σύστημα GNU / Linux, βασικά το λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιείται σήμερα σε δεκάδες εκατομμύρια υπολογιστές. Ο Dr Richard Stallman έχει λάβει το βραβείο ACM Grace Hopper, μια υποτροφία από το MacArthur Foundation, το βραβείο Electronic Frontier Foundation’s Pioneer καθώς και το Βραβείο της Takeda για την κοινωνική / οικονομική βελτίωση, αλλά και πολλές άλλες διακρίσεις. Έχει ενταχθεί επίσης στο Internet Hall of Fame.

Το Σάββατο 16 Μαΐου και ώρα 8.00μ.μ.  θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Φεστιβάλ των Κοινών, θα μιλήσει με θέμα το “For a Free Digital Society”.

Την Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 18.30μ.μ. σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS (www.innovathens.gr) διοργανώνεται ομιλία του Richard Stallman με τίτλο The Danger of Software Patents. O Richard Stallman θα υποστηρίξει τη θέση πως οι πατέντες λογισμικού εμποδίζουν την ανάπτυξή του γιατί ουσιαστικά είναι πατέντες ιδεών. Θα εξηγήσει επίσης πώς ενώ σε άλλους τομείς οι πατέντες περιορίζουν τις μεγάλες εταιρείες, στον τομέα του λογισμικού περιορίζουν ουσιαστικά κάθε χρήστη.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου ο Richard Stallman θα παρευρεθεί σε εκδήλώση που θα διοργανωθεί στην Κρήτη. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
(αίθουσα πολυμέσων) στις 17.00μ.μ.
και η ομιλία του θα έχει τίτλο A Free Digital Society και απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Όλες οι ομιλίες που θα δώσει ο Dr. Richard Stallman θα είναι στα αγγλικά.

2 thoughts on “O Richard Stallman έρχεται στην Ελλάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com