5o e-GOVERNMENT FORUM 2015

kosmosΗ Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την ανοιχτή διακυβέρνηση, συμμετέχει στο E-GOVERNMENT FORUM  ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΛ/ΛΑΚ, υπέυθυνος για θέματα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, κ. Νεκτάριος Κοζύρης, στο πάνελ Ανάπτυξης Συστημάτων και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνσης εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το E-GOVERNMENT FORUM πραγματοποιείται την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Οδός Ελ. Βενιζέλου 70 στην Καλλιθέα με βασικό θεματικό τίτλο:

E – GOVERNMENT FORUM, Ο Εκσυγχρονισμός του Δημόσιου Τομέα εν μέσω Οικονομικής Κρίσης

Το συνέδριο τελεί υπό:

  • Την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης // Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
  • Mε την υποστήριξη των Γενικών Γραμματειών Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Για να δηλώσετε σ υ μ μ ε τ ο χ ή πατήστε  Ε Δ Ω 

Για το π ρ ό γ ρ α μ μ α  του Συνεδρίου πατήστε  Ε Δ Ω 

To 5o e-GOVERNMENT FORUM χωρίζεται σε τρεις διακριτές συνεδριάσεις με ενδεικτικές ώρες διεξαγωγής:

1η Συνεδρίαση [ 09.00-12.00 ]
Στρατηγική και Τακτική Μεταρρυθμίσεων στον Δημόσιο τομέα:
H συνεδρίαση θα γίνει σε Ολομέλεια στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, όπου υψηλόβαθμα στελέχη Υπουργείων, Φορέων, Οργανισμών, Δημοσίων Υπηρεσιών αλλά και εταιρειών θα αναπτύξουν αρχές και στοιχεία στρατηγικής και τακτικές Μεταρρυθμίσεων στον Δημόσιο Τομέα με στόχο την ανάδειξη του στελεχιακού δυναμικού του Δημόσιου τομέα, την αύξηση της παραγωγικότητας και την μείωση του λειτουργικού κόστους. Διάρκεια περίπου τρεις ώρες

2η Συνεδρίαση [ 12.00-15.00 ]
Σχεδιασμός, Υλοποίηση, Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Εφαρμογών και Υποδομών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:
H συνεδρίa με θεματολογική κατεύθυνση στην Εφαρμογή και Ανάπτυξη Εφαρμογών και Υποδομών Ψηφιακών Τεχνολογιών και Επικοινωνιών θα έχει ως θεματικό άξονα βέλτιστες πρακτικές αναδιάρθρωσης διαδικασιών [ BPR ], μεθοδολογίες αξιοποίησης προσωπικού [ΗR], επιτυχημένες εγκαταστάσεις, τεχνολογίες και μεθοδολογίες που προτείνονται για να βελτιωθεί το επίπεδο υπηρεσιών και αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης. Εχουν κληθεί να μιλήσουν σημαντικά στελέχη δημοσίων υπηρεσιών με ευθύνη στους τομείς Διοίκησης, Πληροφορικής, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Ψηφιακής Ασφάλειας.

Οι θεματολογικοί άξονες της δεύτερης συνεδρίασης αφορούν τους τομείς:
A) Πληροφορική, Διαλειτουργικότητα, Data Centers και Cloud, επιχειρησιακές εφαρμογές ΕRP, Παράγοντες Ανάπτυξης Κυβερνητικών Εφαρμογών, Ανοιχτά Δεδομένα, Portals, Case Studies, Δημοσίων Συστημάτων κ.α.
B) Τηλεπικοινωνίες, Υποδομές, Κυβερνητικά Δίκτυα Επικοινωνιών, Υπηρεσίες, Mobile Εφαρμογές και Ασφάλεια.  Παραγωγικότητα και συστήματα Επικοινωνιών
Γ) Ασφάλεια Υποδομών και Εφαρμογών, Διαχείριση Ασφάλειας Κρίσιμων Υποδομών σε περιβάλλον Cloud, Στρατηγική Ασφάλειας Κυβερνητικών Εφαρμογών. Απειλές και Κίνδυνοι σε περιβάλλον Διαλειτουργικότητας. Οι νέες τάσεις και κατευθύνσεις ψηφιακής προστασίας. Προστασία δομών Big Data. Ανάλυση και διαχείριση επικινδυνότητας

3η Συνεδρίαση [ 15.00-17.00 ]
Ανάπτυξη Συστημάτων και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εν μέσω οικονομικής κρίσης:
H συνεδρίαση θα γίνει σε Ολομέλεια, στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου κατά την οποία κυβερνητικοί και πολιτικοί παράγοντες, ανώτατα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, εκπρόσωποι Φορέων και εταιρειών, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές θα αναφερθούν στην σημερινή κατάσταση της Δημόσιας Διοίκησης, στις αναγκαιότητα άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών, στην ταχύτερη υλοποίησης έργων ψηφιακής τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com