Aνάπτυξη online στρατηγικής για την Μαστίχα!

T11109443_475941182562862_3663115565610227156_nο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (ΤΜΟΔ), εργαστήριο Διαχείρισης Πληροφορίας (i4M Lab)), με τη σημαντική υποστήριξη της Ένωσης Mαστιχοπαραγωγών Χίου και της ΕΕΛ/ΛΑΚ, σκοπεύουν να διαδώσουν την μαστίχα, ως πολύτιμο προϊόν όσο και ως πολιτισμική κληρονομιά της Χίου και του Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τιτλο: Aνάπτυξη online στρατηγικής για την Μαστίχα, την Πέμπτη 11 Ιουνίου  2015,  ώρα  18:00,  στην  αίθουσα  Τηλεδιασκέψεων  της  Σχολής  Επιστημών της  Διοίκησης  (Μιχάλειο  Κτίριο–1οςόροφος), Χίος.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο εθελοντών (mastiholics) στο πρότυπο των κοινοτήτων ανοικτού λογισμικού, με σκοπό την ανάπτυξη στρατηγικής για την ενίσχυση της online ταυτότητας  για τη μαστίχα, σε δύο διαστάσεις:

1. Την ανάπτυξη θεματικού portal για την Μαστίχα και τα Μαστιχοχώρια της  Χίου, (http://www.mastihawonder.com), με τη χρήση των τεχνολογιών ανοικτού λογισμικού. Το portal θα προβάλλει την παράδοση, τον αγώνα της καλλιέργειας και τη μοναδικότητα της μαστίχας. Πρόκειται για μια προσπάθεια συγκέντρωσης όλων των καταγεγραμμένων πληροφοριών, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, για το φυτό, την καλλιέργειά του, το προϊόν που παράγεται, τις χρήσεις του αλλά και τα ευεργετικά του αποτελέσματα για τον άνθρωπο.  Παράλληλα δημιουργείται ένας οδηγός για τους επισκέπτες του νησιού που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά αυτό το κομμάτι του πολιτισμού της Ελλάδας.

2. Τη διαμόρφωση στρατηγικής ψηφιακής προώθησης της μαστίχας (digital marketing) με αιχμή τη Wikipedia, το OpenStreetMap και το Wikitravel, και χρησιμοποιώντας τις τεχνικές και τις μεθόδους crowdsourcing για την συλλογή πολυμεσικού περιεχομένου με θέμα τη μαστίχα, τον τρόπο παραγωγής και εμπορίας, την  ιστορία του προιόντος κλπ.

Απ’  ευθείας  μετάδοση  στο  Ίντερνετ: http://www.aegean.gr/live/

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com