Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας, για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Backlit keyboardΑυτήν την εβδομάδα πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτου Κώδικα, τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σας προτείνει να τις παρακολουθήσετε και να τις διαδώσετε:

Ημέρα Ημερομηνία Θεματική Θέμα Διοργανωτής Σύντομη Περιγραφή
Δευτέρα
08/06/2015 Γενικά GitHub Flow or how not to be a servant to your tools Techministry Here is way to avoid serving your tools, and instead letting your tools serve you. You need to build quality products that make you money, not spend half-day every day to apply your overcomplicated workflow. We’ll talk about creating a pull request from start to finish, and give a few Git tips. (Περισσότερα)
Δευτέρα
08/06/2015 Μονάδες Αριστείας Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Πανεπιστημίου Πατρών και οι δράσεις της για το ελεύθερο λογισμικό gretl Πανεπιστήμιο Πατρών Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Πανεπιστημίου Πατρών προσκαλεί φοιτητές, προγραμματιστές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και όλους όσους ενδιαφέρονται ή ασχολούνται με το ανοικτό λογισμικό στην Ημερίδα με τίτλο «Η Μονάδα Αριστείας του Πανεπιστημίου Πατρών και οι δράσεις της για το ελεύθερο λογισμικό gretl».(Περισσότερα)
Δευτέρα
08/06/2015 Γενικά Learn Python the Hard Way hackerspace.gr Συναντήσεις για εκμάθηση προγραμματισμού σε python.  (Περισσότερα)
Τρίτη
09-11/06/2015 Γενικά ΑthensGovJam includeD, SciFY Το ΑthensGovJam είναι ένα workshop, παρόμοιο με τα hackevents, όπου σε σύντομο διάστημα θα αναπτυχθούν βιώσιμες ιδέες σε προβλήματα του δημόσιου τομέα.
Στη διάρκεια του workshop άτομα διαφόρων ειδικοτήτων θα σχηματίσουν ομάδες και θα σχεδιάσουν συνεργατικά, πάνω σε ένα κοινό θέμα, λύσεις για το δημόσιο τομέα. Στα πλαίσια του workshop διοργανώνονται ομιλίες σε σχετικά θέματα ενώ παρέχεται στις ομάδες και συμβουλευτική (mentoring). Στο τέλος, τα αποτελέσματα της κάθε ομάδας παρουσιάζονται σε κριτική επιτροπή και κατόπιν αξιολόγησης ανακοινώνεται η νικητήρια ομάδα στην οποία παρέχεται συμβολικό βραβείο καθώς και βοήθεια για να αναπτύξει περαιτέρω και να υλοποιήσει την ιδέα της. (Περισσότερα)
Τρίτη
09/06/2015 Μονάδες Αριστείας Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφορικών Ανοικτού Κώδικα (Open Source GIS) ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» Το ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» σας προσκαλεί στο πέμπτο σεμινάριο εκπαίδευσης, της τρίτης σειράς εκπαίδευσης για τα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφορικών Ανοικτού Κώδικα (Open Source GIS), που διοργανώνεται στο πλαίσιο των Μονάδων Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ (ma.ellak.gr). (Περισσότερα)
Τετάρτη
10/06/2015 Γενικά

Python users gathering

hackerspace.gr Second python users gathering of the year!(Περισσότερα)
Τετάρτη
10/06/2015 Μονάδες Αριστείας

Χρήση εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ για Γραφείο – εφαρμογή Homebank

ΑΠΘ 1η ενότητα – Χρήση εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ για Γραφείο – εφαρμογή Homebank,
2η ενότητα – Εφαρμογές αλληλογραφίας ΕΛ/ΛΑΚ – εφαρμογή Thunderbird3η ενότητα – Χρήση εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ για Γραφικά – εφαρμογή GIMP4η ενότητα – Χρήση εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ για Πολυμέσα – εφαρμογές VLC/OpenShot (Περισσότερα)
Τετάρτη 10/06/2015 Γενικά Linux Installfest 2015

Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ

Σας καλούμε στην αίθουσα του foss.ntua στο Linux Installfest 2015. Φέρνετε το laptop σας και βάζετε κάποια διανομή gnu/linux, και σας βοηθάμε με ό,τι απορία ή πρόβλημα προκύψει. Το backup κρίνεται απαραίτητο!(Περισσότερα)
Τετάρτη 10-12/06/2015 Γενικά
2
o
Διεθνές
Συνέδριο
Νέες
Τεχνολογίες
&
Πολιτική
Προστασία
ο Πολυτεχνείο Κρήτης – Ερευνητική μονάδα Χωρικών Πληροφοριακών Συστημάτων του Εργαστηρίου Γεωδαισίας και Πληροφορικής των Γεωεπιστημών, με συνδιοργανωτές το Δήμο Χανίων-Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης Για τις δυνατότητες που προσφέρει το τρίγωνο της γνώσης (εκπαίδευση-έρευνα-καινοτομία) σε θέματα που απασχολούν την Πολιτική Προστασία όπως είναι οι φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, αποστολές έρευνας και διάσωσης, ανθρωπιστική βοήθεια, κ.ά. (Περισσότερα)
Τετάρτη 10/06/2015 Γενικά

Intro to Mozilla QA

Techministry Σας περιμένουμε την Τετάρτη 10/6 στις 19:00 στο techministry σε ένα workshop αφιερωμένο στο Quality Assurance και πως αυτό γίνεται στο αντίστοιχο τμήμα του Mozilla.Θα μελετήσουμε το παράδειγμα της εφαρμογής Buddy Up και θα δούμε αναλυτικά…(Περισσότερα)
Πέμπτη 11/06/2015 Γενικά

On line στρατηγική για τη μαστίχα από το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης

Πανεπιστήμιο Αιγαίου Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, η Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, το εργαστήριο Διαχείρισης Πληροφορίας (i4M Lab) σας προσκαλούν στην ημερίδα με τίτλο: «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνεργάζεται με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) με σκοπό τη ανάπτυξη online στρατηγικής για την Μαστίχα!», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα τηλεδιασκέψεων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, 1ος Όροφος, Μιχάλων 8 ((* απ’ ευθείας μετάδοση στο Ίντερνετ: http://www.aegean.gr/live/). (Περισσότερα)
Πέμπτη 11/06/2015 Μονάδες Αριστείας

Αξιοποίηση συστημάτων ελ/λακ στο Δημόσιο Τομέα -Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση

Πανεπιστήμιο Κρήτης Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν και θα εργαστούν σε σύγχρονα συστήματα ελ/λακ που χρησιμοποιούνται ή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο δημόσιο τομέα. (Περισσότερα)
Πέμπτη 11/06/2015 Γενικά

Gamification στην εκπαιδευτική διαδικασία

GameIt Στον Πολυχώρο Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου, θα
πραγματοποιηθεί η εσπερίδα: «Gamification στην εκπαιδευτική διαδικασία»
με αντικείμενο την αξιοποίηση της μεθοδολογίας μάθησης μέσω ψηφιακών
παιχνιδιών (Game-based Learning). Παράλληλα θα παρουσιαστεί το
ερευνητικό έργο που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΑΒΕΤ 2013,
με τον τίτλο: GameIt «Πλατφόρμα Σημασιολογικής Διαχείρισης Γνώσης και
δημιουργίας Διαδραστικών Εκπαιδευτικών Σεναρίων με χρήση Προηγμένων
Τεχνολογιών Ανάπτυξης Πολυσυμμετοχικών Παιχνιδιών». (Περισσότερα)
Πέμπτη 11/06/2015  Γενικά

Django Girls

hackerspace.gr Εργαστήρι δημιουργίας ιστοσελίδας σε Python & Django για γυναίκες.Το εργαστήριο έχει σκοπό την εξοικείωση με την χρήση Python & Django για την δημιουργία website. Το σημερινό event απευθύνεται σε άτομα που έχουν ξεκινήσει το django girls tutorial και θέλουν να προχωρήσουν την ύλη.(Περισσότερα)
Παρασκευή 12/06/2015 INNOVATHENS Διαχείριση ΜΚΟ & Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων και Εθελοντών Ίδρυμα Μποδοσάκη Ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων- INNOVATHENS και το ίδρυμα Μποδοσάκη σας καλούν την Παρασκευή 12 & Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 16:45 στη συζήτηση/ παρουσίαση με θέμα «Διαχείριση ΜΚΟ & Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων και Εθελοντών».  (Περισσότερα)
Παρασκευή 12/06/2015 Μονάδες Αριστείας

Χρήση εικονικού κόσμου στην εκπαιδευτική διαδικασία

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο To Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» σας προσκαλεί στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου με θέμα Χρήση εικονικού κόσμου στην εκπαιδευτική διαδικασία.Στόχος της Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου είναι να ενισχύσει την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα, φέρνοντας σε επαφή προγραμματιστές και χρήστες, ερευνητές, επαγγελματίες και φορείς που ασχολούνται με το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό ή που έχουν ανάγκες οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν από αυτό. (Περισσότερα)
Σάββατο 13/06/2015 Γενικά

Ελεύθερο λογισμικό και κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία

Αλληλεγγύη για Όλους

Ο Ευκλείδης Μανσέ έχει συγγράψει μαζί με τον R. Stallman διακήρυξη για τη σύγκλιση ελεύθερου λογισμικού και κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Στo πλαίσιo της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Ευκλείδης Μανσέ θα είναι μαζί μας για μία ευρεία συζήτηση με θέμα την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία την Παρασκευή 12/06 στις 19.00 στο κτίιριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134. Το Facebook Event της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ: https://www.facebook.com/

Σάββατο 13-14/06/2015 Γενικά Hackathon#apodeiksi Crowdpolicy, INNOVATHENS Ο διαγωνισμός αφορά τη δημιουργία πρότυπης εφαρμογής κινητού τηλεφώνου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.Η λειτουργία της εφαρμογής θα βασίζεται στην «ανάγνωση» των καταναλωτικών αποδείξεων που παραλαμβάνει ο πελάτης σε κάθε οικονομική συναλλαγή. Η εφαρμογή θα διασυνδέεται με πληροφοριακά συστήματα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και θα υποστηρίζει gamification και loyalty schemes ενώ θα παρέχει ανοιχτά ανωνυμοποιημένα δεδομένα (open data).(Περισσότερα)
Σάββατο  13-14/06/2015 Γενικά Hackathon Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Στην μετα-ψηφιακή εποχή όπου η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και τα όρια μεταξύ των φυσικών και των ψηφιακών αντικειμένων είναι ρευστά, η σχέση μας με το αστικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εναλλαγή. Τεχνολογίες όπως physical computing, Internet Of Things και wearable technology επαναπροσδιορίζουν τις δυνατότητες αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον και τους γύρω μας.  (Περισσότερα)
Σάββατο 06/06/2015 Γενικά
Space Saturdays
P-Space All day event, αφιερωμένο στην φροντίδα και την ανάπτυξη του P-Space σαν φυσικό χώρο. Φτιάχνουμε projects και χρήσιμα πράγματα για το χώρο και επισκευάζουμε ό,τι έχει χαλάσει.Υποστηρικτικά υπάρχει και σελίδα στο wiki (http://wiki.p-space.gr/events/space_saturdays) με τις τρέχουσες και μελλοντικές εργασίες. Feel free to join us! (Περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com