Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας, για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

event_calendarΑυτήν την εβδομάδα πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτου Κώδικα, τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σας προτείνει να τις παρακολουθήσετε και να τις διαδώσετε:

Ημέρα Ημερομηνία Θεματική Θέμα Διοργανωτής Σύντομη Περιγραφή
Δευτέρα
15/06/2015 Γενικά Learn Python the Hard Way hackerspace.gr Συναντήσεις για εκμάθηση προγραμματισμού σε python.  (Περισσότερα)
Τρίτη
16/06/2015 Μονάδες Αριστείας Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφορικών Ανοικτού Κώδικα (Open Source GIS) ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» Το ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» σας προσκαλεί στο πέμπτο σεμινάριο εκπαίδευσης, της τρίτης σειράς εκπαίδευσης για τα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφορικών Ανοικτού Κώδικα (Open Source GIS), που διοργανώνεται στο πλαίσιο των Μονάδων Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ (ma.ellak.gr). (Περισσότερα)
Τετάρτη
17/06/2015 Γενικά Organicity P-Space Το P-Space σας προσκαλεί την Τετάρτη 17/6 στις 20:00 στην πρωτη παρουσίαση-συζήτηση σχετικά με το ερευνητικό έργο Organicity , στο οποίο συμμετέχει η Ερευνητική
Μονάδα 1 του ΙΤΥΕ Διόφαντος. Στόχος του έργου η δημιουργία λύσεων
για έξυπνες πόλεις, δίνοντας μεγάλο ειδικό βάρος στη συμμετοχή πολιτών
και κοινοτήτων για τη συνδιαμόρφωσή τους. (Περισσότερα)
Τετάρτη
17/06/2015 Μονάδες Αριστείας

Χρήση εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ για Γραφείο – εφαρμογή Homebank

ΑΠΘ 1η ενότητα – Χρήση εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ για Γραφείο – εφαρμογή Homebank,
2η ενότητα – Εφαρμογές αλληλογραφίας ΕΛ/ΛΑΚ – εφαρμογή Thunderbird3η ενότητα – Χρήση εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ για Γραφικά – εφαρμογή GIMP4η ενότητα – Χρήση εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ για Πολυμέσα – εφαρμογές VLC/OpenShot (Περισσότερα)
Τετάρτη 17/06/2015 Γενικά

Εισαγωγή στον κόσμο του Arduino (Stamp Festival)

Techministry Ανακάλυψε τον κόσμο του αυτοματισμού μέσα από τα μάτια του Arduino. Μάθε πως μπορείς να αναπτύξεις μόνος σου τον δικό σου αυτοματισμό, όπως το να ανοίγεις και να κλείνεις τα φώτα του σπιτιού σου από το κινητό. Σκέψου και σχεδίασε έξυπνες κατασκευές που βοηθούν την καθημερινότητα σου. (Περισσότερα)
Παρασκευή 19/06/2015 Γενικά

Εισαγωγή στο 3D Printing (Stamp Festival)

Techministry Μάθε πως λειτουργεί η τρισδιάστατη εκτύπωση, από την διαδικασία της σχεδίασης μέχρι και αυτή της εκτύπωσης. Δες πως μπορείς να δημιουργήσεις ένα πρότυπο για μία ιδέα που έχεις, καθώς και πως μπορείς να κατασκευάσεις τον προσωπικό σου 3D εκτυπωτή. (Περισσότερα)
Σάββατο 20/06/2015 Γενικά
Space Saturdays
P-Space All day event, αφιερωμένο στην φροντίδα και την ανάπτυξη του P-Space σαν φυσικό χώρο. Φτιάχνουμε projects και χρήσιμα πράγματα για το χώρο και επισκευάζουμε ό,τι έχει χαλάσει.Υποστηρικτικά υπάρχει και σελίδα στο wiki (http://wiki.p-space.gr/events/space_saturdays) με τις τρέχουσες και μελλοντικές εργασίες. Feel free to join us! (Περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com