Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας, για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Αυτήν την εβδομάδσεμινάριοα πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτου Κώδικα, τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σας προτείνει να τις παρακολουθήσετε και να τις διαδώσετε:

Ημέρα Ημερομηνία Θεματική Θέμα Διοργανωτής Σύντομη Περιγραφή
Δευτέρα
29/06/2015 Γενικά Learn Python the Hard Way hackerspace.gr Συναντήσεις για εκμάθηση προγραμματισμού σε python.  (Περισσότερα)
Δευτέρα
29/06/2015 Γενικά 3rd Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ The 3rd Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation is taking place in Athens, Greece from Monday 29 June until Friday 3 July 2015 at the Campus of the National Center for Scientific Research “Demokritos”. The Forum will cover a broad range of topics including ICT, Nanotechnology, Energy & Environment, Life Sciences and Accelerator Technologies for Society. Under the Auspices of the Hellenic Ministry of Foreign Affairs, this poly-thematic conference aims to act as a meeting point for Science, Technology and Innovation attracting scientists of the Greek Diaspora and world class experts who will discuss global scientific developments. Περισσότερα
Δευτέρα
29/06/2015 Μονάδες Αριστείας Ανοιχτό Λογισμικό για την Αγροτική Ανάπτυξη, την Υγεία και τη Δημόσια Διοίκηση Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου Τα αντικείμενα που θα διδάσκονται στο δεύτερο σχολείο ανάπτυξης κώδικα θα διδαχθούν από μέλη της κοινότητας που αναπτύσσουν ανάλογο ή αντίστοιχο λογισμικό και έτσι να μεταφέρουν όλη την εμπειρία τους στους εκπαιδευόμενους. Αυτή η προσέγγιση θα ωφελήσει τους εκπαιδευόμενους να κάνουν ουσιώδεις συζητήσεις με έμπειρα και ικανά στελέχη της κοινότητας ΕΛΛΑΚ. (Περισσότερα)
Δευτέρα
29/06/2015 Μονάδες Αριστείας Ανάπτυξη κώδικα και συμμετοχή στην κοινότητα του GRASS GIS ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» Πρόκειται για ένα εισαγωγικό, αλλά εντατικό σχολεία σε θέματα χρήσης και ανάπτυξης ΕΛ/ΛΑΚ GIS. Θα ξεκινήσουμε από τις βασικές αρχές αναπαράστασης γεωχωρικής πληροφορίας και μέσα από συνεχή πρακτικά παραδείγματα με ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα, θα εξοικειωθούμε με όλες τις πλευρές πρακτικής αξιοποίησης των GIS. Στο πλαίσιο των μαθημάτων θα αξιοποιηθούν ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα από το OpenStreetMap και το geodata.gov.gr σε σενάρια χρήσης και εφαρμογές που δείχνουν την πραγματική λειτουργία και ωφέλεια των GIS.  (Περισσότερα)
Τετάρτη 01/07/2015 Μονάδες Αριστείας 3o Σχολείο Κώδικα ΑΠΘ ο σχολείο απευθύνεται σε φοιτητές, προγραμματιστές, εκπαιδευτικούς, φίλους του ΕΛ/ΛΑΚ και όλους όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με το ανοικτό λογισμικό στις Θεματικές Περιοχές της Δημόσιας Διοίκησης &
Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις Επιχειρηματικές Εφαρμογές/Υπηρεσίες
για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Περισσότερα
Πέμπτη 02/07/2015 Μονάδες Αριστείας Χρήση ΤΠΕ και εργαλείων ΕΛ/ΛΑΚ για πολιτισμική προβολή Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Στόχος της Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου είναι να ενισχύσει την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα, φέρνοντας σε επαφή προγραμματιστές και χρήστες, ερευνητές, επαγγελματίες και φορείς που ασχολούνται με το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό ή που έχουν ανάγκες οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν από αυτό.

Περισσότερα

Σάββατο 04/07/2015 Γενικά
Space Saturdays
P-Space All day event, αφιερωμένο στην φροντίδα και την ανάπτυξη του P-Space σαν φυσικό χώρο. Φτιάχνουμε projects και χρήσιμα πράγματα για το χώρο και επισκευάζουμε ό,τι έχει χαλάσει.Υποστηρικτικά υπάρχει και σελίδα στο wiki (http://wiki.p-space.gr/events/space_saturdays) με τις τρέχουσες και μελλοντικές εργασίες. Feel free to join us! (Περισσότερα)
Σάββατο 04/07/2015 Γενικά 1st Web Development Hackathon codebender.cc Βαρέθηκες τα pitching event και τα “hackathons” όπου η ιδέα ή το πλασάρισμα, μετράει περισσότερο από την υλοποίηση; Θέλεις κάτι hardcore όπου θα μπορέσεις επιτέλους να αναμετρήσεις τις… γνώσεις σου με άλλους developers; Αν ναι σε περιμένουμε στο 1ο All-night Web Development Hackathon by codebender. Δημιούργησε ένα web app, service ή API, με όποια ιδέα έχεις, ακολουθώντας τα industry best practice. Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com