Κάλεσμα εθελοντών για τεχνική υποστήριξη Ubuntu Installfests

volunteer_free_software_open_source_developer_linux_career_3 Σε συνέχεια του Ubuntu installfest στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων- INNOVATHENS  καλούμε εθελοντές που επιθυμούν να βοηθήσουν στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση του ubuntu να δηλώσουν συμμετοχή. Απαιτείται διάθεση για προσφορά και καλή γνώση στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση του ubuntu σε διάφορους τύπους υπολογιστών.

To Ubuntu Linux είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα βασισμένο όμως στο GNU/Linux. Το Ubuntu δηλαδή είναι μια διανομή που διατίθεται ελεύθερα και υποστηρίζεται τόσο από μια πολύ μεγάλη κοινότητα χρηστών όσο και από επαγγελματίες. Είναι εξαιρετικά προηγμένο από τεχνολογική και σχεδιαστική άποψη με σημαντικότερο του πλεονέκτημα την απλότητα και την ευκολία χρήσης. Επιπλέον δεν περιλαμβάνει προεγκατεστημένες μόνο βασικές εφαρμογές αλλά και πάρα πολλά προγράμματα που καλύπτουν περισσότερο ή λιγότερο εξειδικευμένες ανάγκες, ενώ το περιβάλλον Unity που χρησιμοποιεί το κάνει ιδανικό για όχι μόνο για Desktop και Laptop αλλά και για κινητά τηλέφωνα, tablets και TV sets..

To Ubuntu Linux στηρίζεται στις ιδέες που πηγάζουν από την φιλοσοφία του ελεύθερου και ανοικτού λογισμικού:

  • ότι το λογισμικό πρέπει να είναι ανοιχτού κώδικα και διαθέσιμο δωρεάν
  • ότι τα εργαλεία λογισμικού πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ανθρώπους στην μητρική τους γλώσσα
  • να είναι εύκολα στη χρήση ακόμη και από άτομα με αναπηρίες και
  • ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να προσαρμόζουν και να αλλάζουν το λογισμικό τους με όποιο τρόπο και σε όποια μορφή ικανοποιεί τις ανάγκες τους.

Αν λοιπόν:

  • Ενδιαφέρεσαι για τα κοινά και το ανοιχτό λογισμικό
  • Θέλεις να συμβάλλεις στην ανάπτυξη, προώθηση και διάδοση του linux
  • Έχεις διάθεση, όρεξη, χρόνο και τις γνώσεις να βοηθήσεις στην διεξαγωγή του installfest 

 

Δήλωσε συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

 

Για να εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής θα πρέπει να έχετε συνδεθεί στο ellak.gr

Αφήστε μια απάντηση