Κάλεσμα για συνδιοργάνωση Ubuntu installfests σε όλη την Ελλάδα

Geotecnologias-Livres

Τα installfests συμβάλλουν στην έμπρακτη διάδοση και προώθηση του Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού, για να εξαπλωθεί το ανοιχτό λογισμικό σε όλες της πόλεις της Ελλάδας, καλούμε φορείς και άτομα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την συνδιοργάνωση Ubuntu installfests στην πόλη τους σε συνεργασία με μέλη της EΕΛ/ΛΑΚ και τοπικές κοινότητες ανοιχτού λογισμικού.

To Ubuntu Linux είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα βασισμένο όμως στο GNU/Linux. Το Ubuntu δηλαδή είναι μια διανομή που διατίθεται ελεύθερα και υποστηρίζεται τόσο από μια πολύ μεγάλη κοινότητα χρηστών όσο και από επαγγελματίες. Είναι εξαιρετικά προηγμένο από τεχνολογική και σχεδιαστική άποψη με σημαντικότερο του πλεονέκτημα την απλότητα και την ευκολία χρήσης. Επιπλέον δεν περιλαμβάνει προεγκατεστημένες μόνο βασικές εφαρμογές αλλά και πάρα πολλά προγράμματα που καλύπτουν περισσότερο ή λιγότερο εξειδικευμένες ανάγκες, ενώ το περιβάλλον Unity που χρησιμοποιεί το κάνει ιδανικό για όχι μόνο για Desktop και Laptop αλλά και για κινητά τηλέφωνα, tablets και TV sets..

To Ubuntu Linux στηρίζεται στις ιδέες που πηγάζουν από την φιλοσοφία του ελέυθερου και ανοικτού λογισμικού:

  • ότι το λογισμικό πρέπει να είναι ανοιχτού κώδικα και διαθέσιμο δωρεάν
  • ότι τα εργαλεία λογισμικού πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ανθρώπους στην μητρική τους γλώσσα
  • να είναι εύκολα στη χρήση ακόμη και από άτομα με αναπηρίες και
  • ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να προσαρμόζουν και να αλλάζουν το λογισμικό τους με όποιο τρόπο και σε όποια μορφή ικανοποιεί τις ανάγκες τους.

Ένα Installfest είναι μια εκδήλωση όπου οι έμπειροι χρήστες βοηθούν όσους επιθυμούν να εγκαταστήσουν  ανοιχτό λογισμικό στον υπολογιστή τους  και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιονδήποτε χώρο υπάρχει παροχή ρεύματος και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

Αν λοιπόν:

  • Ενδιαφέρεσαι για τα κοινά και το ανοιχτό λογισμικό
  • Θέλεις να συμβάλλεις στην ανάπτυξη, προώθηση και διάδοση του linux
  • Έχεις διάθεση, όρεξη, χρόνο και τις γνώσεις να διοργάνωσεις ένα installfest στην πόλη σου.

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σε συνεργασία με τα μέλη της και τις κοινότητες ανοιχτών τεχνολογιών θα συμβάλλει στην συνδιοργάνωση εργαστηρίων εγκατάστασης και χρήσης οποιοδήποτε ανοιχτού λογισμικού για το οποίο υπάρχει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων χρηστών.

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα:

Για να εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής θα πρέπει να έχετε συνδεθεί στο ellak.gr

Αφήστε μια απάντηση