Προσθεσε αξία στην δουλειά σου μέσα από τα ανοιχτα δεδομένα

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Open Data Institute (ODI, http://theodi.org/) για τη δημιουργία του Κόμβου ODI Athens (https://odi.ellak.gr/) διοργανώνει σε συνεργασία με τη Δομή Διασύνδεσης και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ – ΕΠΙ.νοώ (http://www.epinoo.gr/) την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση για το επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ODI Athens τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 στις 5.00 μ.μ. Η εκδήλωση θα γίνει στους χώρους του ΕΠΙ.νοώ (Βαλαχάβα 6-8, Αθήνα, χάρτης).

Το Open Data Institute (ODI, http://theodi.org/) ιδρύθηκε από τον εφευρέτη του Web, Sir Tim Berners-Lee και τον Sir Nigel Shadbolt με στόχο να προάγει την κουλτούρα των ανοιχτών δεδομένων στην κοινωνία, στην οικονομία και στην εκπαίδευση. Τα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει ήδη αναπτύξει ένα σύνολο από πρωτοποριακές δράσεις οι οποίες το αναδεικνύουν σαν το σημαντικότερο διεθνές κέντρο για τα ανοιχτά δεδομένα. Η πρωτοβουλία της ΕΕΛ/ΛΑΚ για την σύναψη συνεργασίας με το ODI και την δημιουργία του ODI Athens (http://theodi.org/nodes/odi-athens) αποσκοπεί στο να αξιοποιήσει την μοναδική τεχνογνωσία και το διεθνές δίκτυό του προς όφελος της ελληνικής κοινότητας ανοιχτών δεδομένων.

Στην εκδήλabout_heroωση οι πρώτοι Έλληνες διεθνώς πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ανοιχτών δεδομένων του ODI Athens (http://theodi.org/courses/train-the-trainer) θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες εκπαίδευσης που θα προσφέρονται στην Ελλάδα.

Αν ενδιαφέρεσαι για τα ανοιχτά δεδομένα και την προώθηση τους

Αν η δουλειά σου βασίζεται σε δεδομένα και θέλεις να μαθεις πως μπορείς να βελτιώσεις την αξία των δεδομένων σου  ή

Αν θέλεις να σχεδιάσεις μια καινοτόμα υπηρεσία που βασίζεται σε ανοιχτά δεδομένα και θέλεις να μάθεις πως πρέπει να δουλέψεις και τι ακριβώς πρεπει να προσέξεις

σε περιμένουμε να συζητήσουμε από κοντά!

Η είσοδος είναι ελεύθερη προς όλους, για την καλύτερη διαχείρισης του χώρου όμως παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα.

 

Θα πρέπει να είστε μέλη του ellak.gr για να δείτε και να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής. Πατήστε στο κουμπί Σύνδεση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης αν είστε ήδη μέλος της κοινότητας του ellak.gr, ή στο Εγγραφή για να εγγραφείτε και να συμπληρώσετε την φόρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com