Δώσε νέα ζωή στο παλιό σου #laptop, χάρισε μοναδική ευκαιρία σε έναν μαθητή! #donate

laptop1 Πρόγραμμα δωρεάς laptop

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Στις μέρες μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά γραφείου χωρίς ηλεκτρονικό υπολογιστή. Σκέψου από πόσα προβλήματα και χαρτιά σε έχει γλιτώσει ο έμπιστός σου υπολογιστής. Σκέψου πόσα emails έχεις στείλει, και πόσες ευκαιρίες έχουν παρουσιαστεί, χάρη σε αυτά. Και σκέψου πόση ευελιξία επιπλέον σου εξασφάλισε ο φορητός σου υπολογιστής που σε εξυπηρέτησε επάξια τα τελευταία χρόνια. Τώρα είσαι έτοιμος για μία αναβάθμιση. Σε παρακαλούμε να σκεφτείς το ενδεχόμενο να δωρίσεις τον παλιό σου φορητό υπολογιστή – το laptop σου, σε μαθητές και προπτυχιακούς φοιτητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Αντί να το “αποθηκεύσεις” κάπου, το μεταχειρισμένο σου laptop μπορεί να βοηθήσει κάποιον άλλο, μπορεί να προσφέρει μοναδική ευκαιρία σε κάποιον μαθητή.

Και μην ξεχνάς: Δωρίζοντας τον παλιό σου φορητό υπολογιστή δεν βοηθάς μόνο κάποιον που τον έχει ανάγκη, βοηθάς επίσης και το περιβάλλον γιατί δυστυχώς ακόμη τα μεταχειρισμένα μας ηλεκτρονικά καταλήγουν συχνά σε κάποια χωματερή. Και αυτά δεν είναι λίγα καθώς με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τη γρήγορη ανάπτυξη νέων προϊόντων, ωθούμαστε να αγοράζουμε συνεχώς καινούρια.

Παρακάτω θα βρεις πληροφορίες για να λάβεις μέρος και εσύ στο πρόγραμμα δωρεάς.

Ε: Τι πρέπει να κάνω με το παλιό μου laptop;

A: Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να κρατήσουν το παλιό τους laptop σαν εφεδρικό, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα παλιά laptop καταλήγουν να πιάνουν χώρο και να ξεχνιούνται αποθηκευμένα σε ντουλάπες και πατάρια. Η δωρεά του μεταχειρισμένου σου laptop μπορεί να βοηθήσει έναν μαθητή να εργαστεί αποτελεσματικότερα και να βελτιώσει τις επιδόσεις του.

Ε: Υπάρχει κάποιο κόστος για τη δωρεά του laptop μου;

Α: Όχι, είναι δωρεάν για εσένα.

Ε: Τι είδους laptop μπορώ να δωρίσω; Πως νοείται ο όρος “μεταχειρισμένο”;

Α: Εάν το laptop σου είναι 10 – 12 ετών ή πιο πρόσφατο, (Pentium 4 και άνω), σε λειτουργική κατάσταση (παρά τα όποια προβλήματά του) και έχεις το φορτιστή του, μπορείς να το δωρίσεις.

Ε: Ποια είναι η διαδικασία για τη δωρεά του laptop μου σε μαθητές που έχουν ανάγκη;

Α: Μέσα στο χρονικό διάστημα από 20/8/2015 – 30/9/2015 και κατά τις ώρες 10:00 – 14:00 , μας φέρνεις το παλιό σου laptop στο coho, (Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα 10) και υπογράφεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι αποδέχεσαι να το δωρίσεις με σκοπό τη μετέπειτα δωρεά του σε μαθητή ή προπτυχιακό φοιτητή που το έχει ανάγκη.

Ε: Τι συμβαίνει στο laptop μετά τη δωρεά του;

Α: Αφού δωρίσεις το laptop σου, θα γίνει εκκαθάριση όλων των αρχείων που τυχόν υπάρχουν ακόμη αποθηκευμένα και θα εγκατασταθεί ελεύθερο λογισμικό (λειτουργικό Linux, LibreOffice κλπ). Κατόπιν θα γίνει η παράδοσή του στον αποδέκτη μαζί με οδηγίες.

Ε: Ποιος συμμετέχει-διοργανώνει τη συγκεκριμένη δράση;

Α: Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται από το συνεργατικό χώρο  coho – the coworking home,  το Δήμο Θεσσαλονίκης  και το GreekLUG (Σύλλογος Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού).

Ε: Με ενδιαφέρει αλλά έχω και άλλες απορίες. Με ποιον μπορώ να επικοινωνήσω;

Α: Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείς να επικοινωνήσεις με το coho 2310812113 και το Δήμο Θεσσαλονίκης 2310509003 καθημερινές στις ώρες 10:00 – 14:00.

Πηγή: http://www.coho.gr/home/donation/

 

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com