Συστάσεις αδειών λογισμικού ανοικτού κώδικα μέσω του findOSLicense

Αν χρησιμοποιείτε λογισμικό ανοικτού κώδικα και αν παρέχετε και κώδικά σας ως ανοικτού κώδικα τότε ίσως σας φανεί χρήσιμο το σύστημα συστάσεων findOSLicense που μπορεί να σας βοηθήσει και να σας κατευθύνει στην επιλογή κατάλληλων αδειών ανάλογα με τις ανάγκες του λογισμικού που αναπτύσσετε. To findOSLicense χρησιμοποιεί ένα σύνολο ερωτήσεων που θέτει στους χρήστες, διάφορες εξωτερικές πηγές καθώς και τη συμπεριφορά παρόμοιων χρηστών για να προτείνει άδειες λογισμικού ανοικτού κώδικα για συγκεκριμένες ανάγκες λογισμικού (π.χ. λειτουργικά συστήματα, δικαιώματα που παρέχονται σε τρίτους που θα χρησιμοποιήσουν το λογισμικό). Σκοπός είναι να βοηθήσει σε περιτπώσεις που κάποιος μηχανικός λογισμικού δεν έχει το χρόνο να διαβάσει αναλυτικά τα κείμενα των διαφόρων αδειών για να επιλέξει την κατScreen Shot 2015-08-21 at 20.26.06 (2)άλληλη.

Το findOSLicense είναι διαθέσιμο και είναι σημαντική η ανατροφοδότηση για τη βελτίωση του. Όποιος θα ήθελε να το δοκιμάσει μπορεί να το κάνει και μάλιστα θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αν αξιολογήσετε τις προτεινόμενες άδειες και συμπληρώσετε το σχετικό ερωτηματολόγιο για τη χρήση του που θα βρειτε εδώ μέχρι τις 27/8 (Πέμπτη).

Το findOSLicense αναπτύσσεται στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και μπορείτε για οποιοδήποτε σχόλιο ή πληροφορία να επικοινωνήσετε και μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: Ζέτα Καπιτσάκη (gkapi ΑΤ cs.ucy.ac.cy), Γεωργία Χαραλάμπους (georgiac80 ΑΤ gmail.com).

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com