Διαγωνισμός Εφαρμογών για Ανοικτά Δεδομένα & Αποθετήρια Επιστήμης & Πολιτισμού, #HackEKT

16323834751_0b990c39a9_bΤο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ιδρυτικό μέλος της ΕΕΛ/ΛΑΚ, διενεργεί Ανοιχτό Διαγωνισμό Εφαρμογών #HackEKT για Ανοικτά Δεδομένα & Αποθετήρια Επιστήμης & Πολιτισμού. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ υποστηρίζει τον Διαγωνισμό #HackEKT και καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν υποβάλλοντας τις προτάσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015.

Στις πέντε προτάσεις που θα διακριθούν για την εφαρμογή τους θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ.

Ο Διαγωνισμός Εφαρμογών για Ανοικτά Δεδομένα & Αποθετήρια Επιστήμης & Πολιτισμού #HackEKT είναι ανοικτός στη συμμετοχή, αλλά καλούνται ιδιαίτερα να συμμετάσχουν διεπιστημονικές ομάδες που θα αποτελούνται από προγραμματιστές, βιβλιοθηκονόμους, αρχειονόμους και επιμελητές ψηφιακών μουσειακών συλλογών, που έχουν καλή αντίληψη της λειτουργίας των ψηφιακών αποθετηρίων και βιβλιοθηκών και γνωρίζουν τις ανάγκες επιμέρους κοινών που τις χρησιμοποιούν.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα αξιολογηθούν και θα βραβευθούν οι καλύτερες & πρωτότυπες ψηφιακές εφαρμογές που αξιοποιούν δημιουργικά τα ανοικτά δημόσια δεδομένα μεμονωμένων ή περισσότερων αποθετηρίων του EKT, συμβάλλουν στην ανάπτυξη υπηρεσιών που διευκολύνουν την καθημερινότητα του τελικού χρήστη και επιτρέπουν την αξιόπιστη ενημέρωσή του, προάγοντας, παράλληλα, την ποιότητα και την καινοτομία στη διάχυση της γνώσης.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τις εξής πέντε θεματικές κατηγορίες που αξιοποιούν τα ανοικτά σύνολα δεδομένων και τα αποθετήρια του ΕΚΤ:

 

  • EKT_learn
  • EKT Creative
  • visualizeARGO
  • RepKPIs
  • RepSearch

 

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να δείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com