Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας, για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Roll_call_at_AIESEC_France's_Spark_2013Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας εκδηλώσεις για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτου Κώδικα, τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερες εκδηλώσεις για τους επόμενους μήνες ή να καταχωρίσετε δική σας εκδήλωση στο: https://ellak.gr/events

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σας προτείνει να τις παρακολουθήσετε και να τις διαδώσετε:

Ημέρα Ημερομηνία Θεματική Θέμα Διοργανωτής Σύντομη Περιγραφή
Δευτέρα – Κυριακή
31/08/2015 – 30/09/2015

Γενικά

Πρόγραμμα δωρεάς laptop

GreekLUG σε συνεργασία με τον συνεργατικό χώρο Coho και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ο GreekLUG σε συνεργασία με τον συνεργατικό χώρο Coho και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν δράση συλλογής μεταχειρισμένων φορητών υπολογιστών που είναι ακόμη λειτουργικοί. Σε αυτούς θα εγκατασταθεί ελεύθερο λογισμικό με σκοπό τη μετέπειτα δωρεά τους σε μαθητές/προπτυχιακούς φοιτητές άπορων οικογενειών. Περισσότερα

Δευτέρα 28/09/2015 Γενικά Learn Python the Hard Way hackerspace.gr

Θα είναι υπό την μορφή study group, δηλαδή όλοι θα μαθαίνουμε παρέα και δεν θα υπάρχει κάποιος “δάσκαλος”. Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές σε όλες και όλους – αρκεί να φέρεις το laptop σου! Απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν με python κι άρα θα είναι αρκετά εισαγωγικές. Η μοναδική δέσμευση είναι να τηρηθεί αυστηρά το ωράριο (δηλαδή εάν κάποιος ή κάποια αργήσει, να μην μας ζητήσει να γυρίσουμε πίσω για να καλύψουμε κάτι που έχουμε ήδη πει)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δευτέρα 28/09/2015 Μονάδες Αριστείας

Θερινό Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα (Summer Code Camp) στη θεματική περιοχή του Τουρισμού και της Εκπαίδευσης

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, διοργανώνει Θερινό Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα (Summer Code Camp) στη θεματική περιοχή του Τουρισμού και της Εκπαίδευσης.

Οργάνωση: Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής

Το Θερινό Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα θα διαρκέσει έξι (6) ημέρες (από 21 Σεπτεμβρίου έως 28 Σεπτεμβρίου και ώρες 15.00 – 20.00) και θα πραγματοποιηθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο εργαστήριο 2.4 του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δευτέρα 28/09/2015 Μονάδες Αριστείας

3η Ημερίδα ΕΛ/ΛΑΚ Μονάδας Αριστείας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Στα πλαίσια ολοκλήρωσης του Γ κύκλου σεμιναρίων, η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. διοργανώνει την 3η ημερίδα ΕΛ/ΛΑΚ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του κτιρίου τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής (1ος όροφος). Κατά την διάρκεια της ημερίδας, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες γύρω από το Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα, καθώς και παρουσιάσεις των όσων αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια των σεμιναρίων και του θερινού σχολείου ανάπτυξης κώδικα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Δευτέρα 28/09/2015 Μονάδες Αριστείας 3η Ημερίδα Μονάδας Αριστείας Πανεπιστημίου Κρήτης Πανεπιστήμιο Κρήτης Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17.00 – 21.00 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου  με θέμα:

«Αξιοποίηση Συστημάτων και Τεχνολογιών Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα – Μονάδα Αριστείας Πανεπιστημίου Κρήτης»

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δευτέρα 28/09/2015 Μονάδες Αριστείας

Ένα portal για τη μαστίχα – Υλοποίηση στρατηγικής προώθησης της μαστίχας στο Διαδίκτυο (σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χϊου) – Mastiha Portal

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) – A Κύκλος, διοργανώνει Σχολείο Ανοικτού Κώδικα με θέμα «Ένα portal για τη μαστίχα – Υλοποίηση στρατηγικής προώθησης της μαστίχας στο Διαδίκτυο (σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χϊου) –  Mastiha Portal».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Τρίτη 29/09/2015 Γενικά

Open Source Backup Conference on Bareos

Open Source Backup

The Open Source Backup Conference on Bareos (former Bacula Conference) is the ideal platform to keep up to date with the latest trends and developments on open source backup, especially with Bareos. For beginners and experienced administrators, the two-day conference held in English language offers a broad range of topics and an ideal opportunity to exchange ideas with other members of the community. In addition to the presentations taking place on September 30th, there will be hands-on workshops included in the ticket price on the day before.

Τετάρτη 30/09/2015 ΕΕΛ/ΛΑΚ

Ανοικτή διακυβέρνηση & τρόποι εφαρμογής της

To Εθνικό Κέντρο Τεκµηρίωσης (EKT) σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισµικού/Λογισµικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, https://opengov.ellak.gr)

To Εθνικό Κέντρο Τεκµηρίωσης (EKT) σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισµικού/Λογισµικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, https://opengov.ellak.gr) διοργανώνουν ηµερίδα την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αίθουσα Σεμιναρίων) µε θέµα: «Ανοικτή διακυβέρνηση & τρόποι εφαρμογής της».

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη των ωφελειών της ανοικτής διακυβέρνησης καθώς και παραδειγμάτων αυτής στην καθημερινότητά μας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Τετάρτη 30/09/2015 Μονάδες Αριστείας

Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Πανεπιστημίου Πατρών και οι δράσεις της για το ελεύθερο λογισμικό R

Πανεπιστήμιο Πατρών Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Πανεπιστημίου Πατρών

προσκαλεί

φοιτητές, προγραμματιστές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και όλους όσους ενδιαφέρονται ή ασχολούνται με το ανοικτό λογισμικό στην Ημερίδα με τίτλο «Η Μονάδα Αριστείας του Πανεπιστημίου Πατρών και οι δράσεις της για το ελεύθερο λογισμικό R».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 01/10/2015 Γενικά Athens AngularJS Meetup – Τρίτη Συνάντηση Athens AngularJS

Αγαπημένοι φίλοι του meetup μας, η επόμενη συνάντηση θα γίνει την 1/10, ημέρα Πέμπτη, μεταξύ 18:00 – 21:00 στο thecube.

Θα τα πούμε εκεί!!!

Πρόγραμμα

18:00 – 19:00 Μigrating ui-sortable to angular 2

(Θοδωρής Γρεασίδης)

19:00 – 20:00 MEAN Full Stack Development

(Σωτήρης Μπαντάς)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com