Google Code-in: Ένας διαγωνισμός για την εισαγωγή μαθητών στην ανάπτυξη λογισμικού ανοιχτού κώδικα

To Google Code-in είναι ένας διαγωνισμός για την εισαγωγή μαθητών (ηλικίας 13-17) στην ανάπτυξη λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Από το 2010, πάνω από 2.200 μαθητές από 87 χώρες έχουν ολοκληρώσει  έργα στο διαγωνισμό.

codein2015
Επειδή το Google Code-in είναι συχνά η πρώτη εμπειρία πολλοί μαθητές έχουν με τον ανοιχτό κώδικα, ο διαγωνισμός έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εύκολο για τους μαθητές να ξεκινήσουν αμέσως. Φέτος 14 οργανισμοί και έργα ανοικτού κώδικα (ανάμεσα τους το Ubuntu, η Wikipedia, το Drupal και το KDE)  συμμετέχουν ως μέντορες και παρέχουν μια λίστα με τις εργασίες για τους μαθητές για να εργαστούν κατά τη διάρκεια των επτά εβδομάδων που διαρκεί ο διαγωνισμός. Κάθε έργο/οργανισμός που συμμετέχει, έχει τους δικούς τους μέντορες που θα επικοινωνούν με τους μαθητές για ερωτήσεις ή βοήθεια κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.

Οι μαθητές επιλέγουν τα καθήκοντα που επιθυμούν να εργαστούν σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες: κώδικας, τεκμηρίωση, κατάρτιση, προβολή, έρευνα, διασφάλιση της ποιότητας και περιβάλλον χρήσης. Οι μαθητές κερδίζουν διάφορα βραβεία για την επιτυχή ολοκλήρωση των καθηκόντων τους.

Οι εγγραφές και ανάθεση των έργων για τους μαθητές στο Google Code-2015  ξεκινά στις 7 Δεκεμβρίου 2015. Ο διαγωνισμός λήγει στις 25 Ιανουαρίου 2016. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών, οι μαθητές μπορούν να κερδίσουν βραβεία (ψηφιακά πιστοποιητικά, t-shirts , hoodies) και το μεγάλο βραβείο για τους νικητές είναι ένα ταξίδι στα κεντρικά γραφεία της Google στο Mountain View της Καλιφόρνια για τον εαυτό τους και τον έναν γονέα ή το νόμιμο κηδεμόνα τους, για 4 νύχτες τον Ιούνιο το 2016.

Διαβάστε περισσότερα για το Google Code 2015 στις σελίδες Getting Started, Frequently Asked Questions (FAQs), και Contest Rules

Πηγή άρθρου: https://codein.withgoogle.com

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com