Η χρήση ελεύθερου λογισμικού από την δημόσια διοίκηση ως καταλύτης καινοτομίας: Το παράδειγμα της Γαλλίας

Η χρήση του Ελεύθερου λογισμικού ανοικτού κώδικα από την γαλλική δημόσια διοίκηση αποτελεί ένα καταλύτη ανάπτυξης της καινοτομίας στην Γαλλική αγορά πληροφορικής.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Pierre Audoin Consultants (PAC , CXP group), μια γαλλική εταιρεία συμβούλων,  το Ελεύθερο Λογισμικό στον γαλλικό δημόσιο τομέα θεωρείται ως μια ευκαιρία για το 71% των εταιρειών που ερωτήθηκαν στη μελέτη αυτή,  που ήταν ως επί το πλείστον μέλη της Conseil National du Libre Logiciel και Syntec Numérique, μια ένωση των εταιρειών πληροφορικής της χώρας.

govloop_open_source_guide

Η γαλλική διοίκηση έχει «γόνιμο έδαφος» για το Ελεύθερο Λογισμικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, τονίζει ο Mathieu Poujol, κύριος σύμβουλος της Pierre Audoin. Το Ελεύθερο Λογισμικό αναλογεί στο 10% του γαλλικού τομέα της πληροφορικής και αυτή η αναλογία είναι μεγαλύτερη στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τον Mathieu Poujol και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της εγχώριας καινοτομίας και ανάπτυξης.

4,1 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015

«Η αγορά Ελεύθερου Λογισμικού αναπτύσσεται σε μια γραμμική τάση», είπε. Εξακολουθεί να είναι στενά συνδεδεμένη με την υποδομή (για παράδειγμα, το σύννεφο) στο δημόσιο τομέα. Έως το 2015, η αγορά ελεύθερου λογισμικού αναμένεται να φθάσει τα 4,1 δις ευρώ και θα αυξηθεί κατά 9% ετησίως μέχρι το 2020. Το 2020, Ανοικτό Λογισμικό θα αναλογεί στο 14% της γαλλικής αγοράς πληροφορικής σύμφωνα με την έρευνα.

Ο Mathieu Poujol εξήγησε ότι τα περισσότερα συστήματα στον γαλλικό δημόσιο τομέα βασίζονται σε συγκεκριμένες εξελίξεις έργων και το Ελεύθερο Λογισμικό είναι συνήθως η βάση γι ‘αυτά τα έργα- επειδή ο κώδικας είναι εύκολα προσβάσιμος. Είναι επίσης μια πολιτική επιλογή για να αποφευχθεί η εξάρτηση από τον προμηθευτή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η γαλλική διοίκηση, επίσης, προσπαθεί να χτίσει οικοσυστήματα γύρω από το Ελεύθερο Λογισμικό και θα βοηθήσει την έναρξη νέων επιχειρήσεων με βάση το Ελεύθερο Λογισμικό ενισχύοντας έτσι την αγορά της Γαλλίας.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com