Κάλεσμα συμμετοχής στα ελεύθερα μαθήματα Βικιπαίδειας στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αμπελοκήπων

Στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Αθηναίων, «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία», η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα(ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Αθήνα σας καλούν να παρακολουθήσετε τα ανοικτά μαθήματα Βικιπαίδειας που θα γίνουν στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών (Π. Κυριακού 12, Αμπελόκηποι).

Στα μαθήματα αυτά θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε επιθυμεί (συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής) και όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία τα μαθήματα θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

 

Wikipedia-logoΣχoλείο Βικιπαίδειας

Θεματική Ενότητα Παρασκευή 15, 22 ,29 Ιανουαρίου 2016 Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016
Σχολείο Βικιπαίδειας 18.00-20.00  18.00-20.00

Το σχολείο Βικιπαίδειας είναι μια σειρά σεμιναρίων εκμάθησης συγγραφής λημμάτων στη βικιπαίδεια. Η Βικιπαίδεια είναι μία ανοικτή συμμετοχική διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, που βασίζεται στο ανοικτό λογισμικό media  wiki, στην οποία  γράφουμε όλοι μαζί με τις αρχές του πληθοπορισμού και ορισμένους κανόνες όπως η παράθεση έγκυρων πηγών και παραπομπών.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ανάδειξη νέων συντακτών στην ελληνική Βικιπαίδεια, ώστε να αναπτυχθεί η εγκυκλοπαίδεια και  να αναδειχθεί η ελληνική γλώσσα και ιστορία. Σήμερα η ελληνική βικιπαίδεια έχει περίπου 110.000 λήμματα και υπολείπεται σημαντικά άλλων πληθυσμιακά ίδιων χωρών, όπως η βουλγαρική που διαθέτει 200.000 λήμματα.

Κάθε κύκλος του σχολείου εκμάθησης θα περιλαμβάνει 4 δίωρα σεμινάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com