Η πόλη της Γκρενόμπλ σχεδιάζει τη μετάβαση των σχολείων της πόλης σε Ubuntu και Debian Linux

Η Γκρενόμπλ η 16η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, έχει δεσμευτεί για την χρήση του ελεύθερου λογισμικού. Για την πόλη, οι λύσεις ελεύθερου λογισμικού βοηθούν την ανταλλαγή γνώσεων, ενισχύουν τους πολίτες και τα θεσμικά όργανα και βοηθούν στην μείωση του κόστους. Η πόλη βλέπει επίσης το ελεύθερο λογισμικό ως ένα από τα εργαλεία για την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών.
Στις 8 Δεκεμβρίου, η πόλη ανακοίνωσε την ένταξη της  στο April ,  την γαλλική ομάδα υπεράσπισης του ελεύθερου λογισμικού.  Η συμμετοχή της πόλης στο April επιτρέπει στην Γκρενόμπλ “να στηριχθεί στην εμπειρία και το δίκτυο των μελών της’, αναφέρει σε δήλωση της η βοηθός δημάρχου Laurence Comparat. Η Comparat είναι υπεύθυνος του ελεύθερου λογισμικού της πόλης και για τα προγράμματα ανοικτών δεδομένων και σχεδιάζει  τη μετάβαση των σχολείων της πόλης σε Ubuntu Linux desktops και Debian Linux servers. Αυτή η μετάβαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το επόμενο έτος και θα ολοκληρωθεί το 2018.

image-agenda

Η Γκρενόμπλ έχει μια ενεργή κοινότητα ελεύθερου λογισμικού. Αυτή περιλαμβάνει τοπικά παραρτήματα του OpenStreetMap, της Wikimedia και την ομάδα ελεύθερου λογισμικού Dauphiné. Τον Οκτώβριο, η βοηθός δημάρχου Comparat κάλεσε μια άλλη ομάδα, την GreLibre, να οργανώσει ένα Linux install fest στο δημαρχείο της πόλης.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com