To Linux Foundation ξεκινά ένα έργο συνεργασίας για το Blockchain

Το Linux Foundation ξεκίνησε την συνεργασία με είκοσι εταιρείες  για ένα μεγάλο έργο συνεργασίας πάνω στην τεχνολογία του Blockchain, το οποίο αποσκοπεί στην κατασκευή ενός δημόσιου κατανεμημένου λογιστικού βιβλίου ανοικτού κώδικα για την χρήση του σε ψηφιακές συναλλαγές όπως το Bitcoin και συναλλαγές για τον επιχειρηματικό κόσμο γενικότερα.
Τα δημόσια κατανεμημένα βιβλία είναι οι βάσεις δεδομένων που έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης των συναλλαγών χωρίς τον έλεγχο μιας κεντρικής αρχής. Αντ ‘αυτού, βασίζονται σε peer-to-peer δίκτυα για τη διανομή των δημόσιων αρχείων των συναλλαγών. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαφές ποιος είναι ο ιδιοκτήτης τους χωρίς την ανάγκη μιας κεντρικής ρύθμισης. Αυτά τα δημόσια κατανεμημένα βιβλία αποτελούν βασικό μέρος της τεχνολογίας των cryptocurrencies, όπως το Bitcoin.
Το Linux Foundation και οι συνεργάτες του, βλέπουν την πραγματική αξία σε ένα ανοικτού κώδικα δημόσιο κατανεμημένο βιβλίο που θα καταστήσει δυνατή τη πραγματοποίηση συναλλαγών cryptocurrencies, όπως το Bitcoin, για τις απλές επιχειρήσεις

hey_21

“Τα δημόσια κατανεμημένα βιβλία είναι ένα μόνιμο, ασφαλές εργαλείο που καθιστά ευκολότερη την δημιουργία οικονομικά αποδοτικών επιχειρηματικών δικτύων, χωρίς να απαιτείται ένα κεντρικό σημείο ελέγχου”, δήλωσε το Linux Foundation στην ανακοίνωση του έργου του Blockchain. “Με τα δημόσια κατανεμημένα βιβλία , σχεδόν οτιδήποτε αξίας μπορεί να παρακολουθείται και να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας παρουσιάζει νέες σημαντικές δυνατότητες για τις επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, επιτρέπει τον διακανονισμό εξασαφαλίσεων μέσα σε λίγα λεπτά αντί για ημέρες. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειρίζονται τη ροή των εμπορευμάτων και των σχετικών πληρωμών ή κα να επιτρέπει στους κατασκευαστές να μοιράζονται τα αρχεία καταγραφής της παραγωγής τους με τους OEM και τις ρυθμιστικές αρχές έτσι ώστε να μειώσουν τις ανακλήσεις προϊόντων. ”

O Jim Zemlin, εκτελεστικός διευθυντής του Linux Foundation , δήλωσε, « Τα δημόσια κατανεμημένα βιβλία είναι έτοιμα να μετατρέψουν ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών από την τραπεζική και τη ναυτιλία μέχρι το Διαδίκτυο των πραγμάτων. Όπως και με οποιαδήποτε τεχνολογία που βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, το blockchain αποδεικνύει την ικανότητα να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας και τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων, αλλά απαιτεί την συνεργασία όλων για αν γίνει αυτό δυνατό”

blockchain_technology

Η εταιρίες Accenture, ANZ Bank, Cisco, CLS,  Deutsche Börse, Digital Asset Holdings, DTCC, Fujitsu, IC3, η IBM, η Intel, η JP Morgan, η ομάδα του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, η Mitsubishi UFJ Financial Group (MFUG), R3, State Street, SWIFT , η VMware και η Wells Fargo δήλωσαν “έγκαιρο ενδιαφέρον» για να υποστηρίξουν το έργο Blockchain, σύμφωνα με το Linux Foundation.

Πηγή άρθρου: http://thevarguy.com/

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com