planet.ellak.gr: Ανασκόπηση #2015 της κοινότητας #bitcoin-gr

Το 2015 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η χρονιά ορόσημο για την καθολική αναγνώριση της χρησιμότητας της τεχνολογίας του Bitcoin ιδίως από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και ως μια πρώτη προσπάθεια τους ώστε να την εφαρμόσουν στα δικά τους συστήματα. Η σταδιακή αυτή αναγνώριση της τεχνολογία συνοδεύτηκε και από την εντυπωσιακή αύξηση της ισοτιμίας του Bitcoin που ενώ ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς τελικά έκλεισε πάνω από τα 400 δολάρια δίνοντας τον χαρακτηρισμό στο Bitcoin ως το παγκόσμιο νόμισμα με την καλύτερη απόδοση για το 2015. Η μεγαλύτερη κατανόηση της τεχνολογίας συνοδεύτηκε και από επενδύσεις στο Bitcoin και Blockchain οικοσύστημα που ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κεφάλαια. Σχεδόν όλοι θελαν να πάρουν θέση στην νέα αυτή τεχνολογική πραγματικότητα.

Όμως και αυτό τον χρόνο δεν έλειψαν οι διαδικτυακές επιθέσεις σε ανταλλακτήρια και εταιρείες του Bitcoin οικοσυστήματος με αυτή την φορά τα μεγαλύτερα θύματα να είναι το ανταλλακτήρια Bitstamp και η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών Bitpay

Ένα άλλο μεγάλο γεγονός που σημάδεψε την χρονιά αυτή ήταν και η έναρξη μια εσωτερικής διαμάχης που έφτασε στα όρια εμφυλίου ανάμεσα σε μέλη της Bitcoin κοινότητας και προγραμματιστές. Η αφορμή στάθηκε ο κώδικας BitcoinXT των προγραμματιστών Gavin Andresen και Mike Hearn που τον παρουσίασαν ως μια εναλλακτική επιλογή έναντι του καθιερωμένου Bitcoin core κώδικα.

Σημαντικό γεγονός πρέπει να θεωρείτε και η εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης του ψηφιακού νομίσματος σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και στην Ελλάδα είχαμε μια μεγάλη αύξηση της χρήσης του ως ένας τρόπος αποφυγής των capital control του καλοκαιριού. Την ίδια εποχή έχουμε και πρώτα Bitcoin ATM που εμφανίζονται στην χώρα μας.

Φυσικά και αυτή την χρονιά δεν θα μπορούσε να λείψει η είδηση για μια ακόμα λανθασμένη αποκάλυψη της ταυτότητας του δημιουργού του Bitcoin Satoshi Nakamoto.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2015.


Cajero-Bitcoin-Atenas-2

Ιανουάριος

 

3/1

Η ισοτιμία του Bitcoin συνεχίζει την μεγάλη καθοδική της πορεία με πτώση κάτω από τα 300 δολάρια

6/1

Τις πρώτες μέρες του χρόνου έρχεται η αποκάλυψη της κλοπής 19.000 Bitcoin σε ένα από τα μεγαλύτερα Bitcoin ανταλλακτήρια το Bitstamp.  Το ανταλλακτήριο διακόπτει για μέρες την λειτουργία του και λίγο αργότερα ανακοινώνει ότι τα hot wallet του είχαν παραβιαστεί και είχαν περάσει στον έλεγχο hacker. Τα κλεμμένα Bitcoin φεύγουν προς διευθύνσεις που όλοι μπορούν να δουν αλλά που κανείς μέχρι και σήμερα δεν έχει αποκαλύψει σε ποιους ανήκουν.

Το Bitstamp μετά από μέρες ξεκινάει ξανά την λειτουργία αφού πρώτα αναβάθμισε όλα τα συστήματα ασφαλείας του.

14/1

Η μεγάλη πτώση της ισοτιμίας του Bitcoin συνεχίζεται και στις 14 του μήνα έχουμε την εντυπωσιακή πτώση κατά 40% με την ισοτιμία να διαμορφώνεται ακόμα και κάτω από τα 200 δολάρια.  Σύμφωνα με τα στοιχεία εκείνη την μέρα ένα εκατομμύριο Bitcoin άλλαξαν χέρια ενώ ενδεικτικό της φρενίτιδας που επικράτησε σε όλα τα Bitcoin ανταλλακτήρια ήταν ο αριθμός των συναλλαγών που ξεπέρασαν τα 1000 ανά λεπτό ενώ άγγιξαν ακόμα και τις 3000 εντολές αγορών και πώλησης σε κάθε λεπτό.

21/1

Η Coinbase είναι η πρώτη εταιρεία που λαμβάνει χρηματοδότηση 75 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές για το 2015 και σηματοδοτεί την έναρξη για την ποιο πετυχημένη χρονιά σε επενδύσεις για τα Bitcoin startup. Το 2015 έκλεισε με πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια να επενδύονται συνολικά σε Bitcoin και Blockchain startup.

21/1

Την ίδια μέρα η IBM αποκαλύπτει τα πρώτα της σχέδια εφαρμογής της τεχνολογίας του Bitcoin Blockchain.

24/1

Η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών EgoPay ανακοίνωνει ότι έχασε Bitcoin αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων μετά από παραβίαση των συστημάτων της από Hacker

25/1

Tα αδέρφια Winklevoss ανακοινώνουν την έναρξη διαδικασίας εισαγωγής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετοχής βασισμένης πάνω στην ισοτιμία του Bitcoin. Ακόμα ανακοινώνουν και την πρόθεση τους να δημιουργήσουν το πρώτο αδειοδοτημένο Bitcoin ανταλλακτήριο

28/1

Η άλλοτε δημοφιλής εταιρεία Bitcoin mining μηχανημάτων Cointerra ανακοινώνει την χρεωκοπία της

29/1

Οι χρηματοδοτήσεις σε Bitcoin startup συνεχίζονται και αυτή την φορά το Ιαπωνικό ανταλλακτήριο BitFlyer και το ολλανδικό ανταλλακτήριο Anycon Direct αντλούν ένα εκατομμύρια δολάρια και 500.ο00 δολάρια αντίστοιχα από επενδυτές.

31/1

Το GAW cloud mining ανακοινώνει την παύση της λειτουργίας του. Μετά από μήνες μέσα στο καλοκαίρι η GAW miner αποκαλύπτετε ότι είναι μια καλοστημένη ponzi πυραμίδα.

 


 

Φεβρουάριος

1/1

Και αυτός ο μήνας ξεκινάει με την είδηση κλοπής 1000 Bitcoin από μικρό κινεζικό ανταλλακτήριο

2/2

Η Microsoft ανακοινώνει ότι ενεργοποιεί τις Bitcoin πληρωμές για την Βρετανία.

3/2

Η Bitcoin mining εταιρεία KncMiner ανακοινώνει χρηματοδότηση 15 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές

10/2

Το Bitcoin startup της Αφρικής Bitpesa ανακοινώνει ότι εξασφάλισε 1.1 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτες

16/2

Οι διαδικτυακές επιθέσεις hacker σε Bitcoin εταιρείες και ανταλλακτήρια συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και αυτή την φορά θύμα τους το κινεζικό ανταλλακτήριο Bter.com που ανακοινώνει ότι έχασε από τα συστήματα του Bitcoin αξίας 1.75 εκατομμυρίων δολαρίων.

19/2

Λίγες μέρες αργότερα και το ανταλλακτήριο του Καναδά Cavirtex ανακοινώνει την προσωρινή παύση λειτουργίας του καθώς έχει ενδείξεις παραβίασης των συστημάτων του από Hacker. Το ανταλλακτήριο τελικά ανακοινώνει ότι κανένα Bitcoin δεν κλάπηκε από τα συστήματα του.

Tην ίδια μέρα και μια εταιρεία ponzi στην Κίνα ανακοινώνει ότι χάνει 3000 Bitcoin από τους λογαριασμούς της βρίσκοντας την δικαιολογία ότι έπεσε και αυτή θύμα hacker.

20/2

Η εταιρεία hardware wallet ‘LedgerWallet’ ανακοινώνει ότι εξασφάλισε 1.3 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές.

26/2

Η συνεχή πτώση της ισοτιμίας του Bitcoin και η σταθεροποίηση της σε χαμηλά επίπεδα τιμών έχει ως πρώτα θύματα cloud mining εταιρείες ιδίως σε χώρες που το ενεργειακό κόστος είναι αρκετά υψηλό με μια από αυτές τις εταιρείες η Aquifer LLC  να καταθέτει αίτηση πτώχευσης 

27/2

Με αφορμή τον εορτασμό της νέας χρονιάς σύμφωνα με τον κινεζικό ημερολόγιο το ανταλλακτήριο της χώρας OkCoin χαρίζει μέσω μιας διαφημιστικής καμπάνιας Bitcoin αξίας 1.6 εκατομμυρίων δολαρίων.

28/2

Η J.P Morgan βάζει αγγελία αναζήτησης εργαζομένων με γνώσεις γύρω από το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin

 


 

Μάρτιος

bitcoin auction

2/3

Ενώ η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μπαίνουν σε ένα όλο και σε ποιο δύσκολο μονοπάτι ένα άρθρο στην The Guardian ανοίγει μια παγκόσμια συζήτηση αν το Bitcoin μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από αυτό το οικονομικό τέλμα.

3/3

Η εταιρεία του Barry Silbert Bitcoin Investment Trust γίνεται η πρώτη εισηγμένη Bitcoin εταιρεία με την μετοχή της να διαπραγματεύεται στην OTC Markets. Λίγες μέρες αργότερα και το ανταλλακτήριο του Καναδά QuadrigaCX μπαίνει προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της χώρας.

6/3

Ολοκληρώθηκε η τρίτη δημοπρασία των 50.000 κατασχεθέντων Bitcoin του Silk road. Το ανταλλακτήριο ItBit ανακοινώνει ότι κέρδισε το πακέτο των 3000 Bitcoin ενώ το ένα από τα δύο μεγάλα πακέτα των 27.000 Bitcoin το κερδίζει η κοινοπραξία που οργανώθηκε από την εταιρεία Cumberland Mining & Materials LLC .

11/3

Το δημοφιλές ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων ShapeShift ανακοινώνει ότι εξασφαλίζει χρηματοδότηση 525.000 δολαρίων από επενδυτές.

11/3

Την ίδια μέρα ανακοινώνετε η μεγαλύτερη χρηματοδότηση στον χώρο των Bitcoin startup. Η 21inc εξασφαλίζει το ποσό των 116 εκατομμυρίων δολαρίων και γίνεται το πρώτο Bitcoin startup που συγκεντρώνει ένα τόσο μεγάλο χρηματοδοτικό πακέτο από επενδυτές.

Ενδεικτικά είναι τα ονόματα των επενδυτών που συμμετείχαν όπως του Andreessen Horowitz, Data Collective, Khosla Ventures,RRE Ventures και Yuan Capital  του Dropbox ο CEO Drew Houston; eBay co-founder Jeff Skoll; Expedia CEO Dara Khosrowshahi; PayPal co-founders Peter Thiel και Max Levchin; και της Zynga ο co-founder Mark Pincus καθώς και η εταιρεία συστημάτων τηλεπικοινωνιών Qualcomm.

12/3

Η πρώην Chase & Co executive της J.P Morgan Blythe Masters γίνετε η νέα CEO του Blockchain startup Digital Assets Holdings LLC και σηματοδοτεί την έναρξη του μεγάλου ενδιαφέροντος του χρηματοπιστωτικού συστήματος για την τεχνολογία του Bitcoin.

13/3

Το Reuters αποκαλύπτει τα σχέδια της IBM για την δημιουργία ενός νέου συστήματος συναλλαγών βασισμένου πάνω στην τεχνολογία του Bitcoin Blockchain

14/3

Αποκαλύπτετε ότι η εταιρεία Chainalysis πραγματοποιούσε οργανωμένο ‘Sybil Attack’ στο Bitcoin network με σκοπό την αποκάλυψη των Ip διευθύνσεων στις Bitcoin συναλλαγές.

14/3

Την ίδια μέρα έχουμε την έφοδο της αστυνομίας της Γερμανίας στο σπίτι διαχειριστών μεγάλου drug shop στο dark net κατάσχοντας Bitcoin αξίας χιλιάδων ευρώ. Μετά από λίγες μέρες σταματάει την λειτουργία του και το παράνομο ψηφιακό drug shop Evolution με τους διαχειριστές του να εξαφανίζονται μαζί με Bitcoin αξίας 12-50 εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκαν σε πελάτες τους.

17/3

Η μεγάλη εταιρεία retail online αγορών Rakuten ανακοινώνει ότι δέχεται Bitcoin για τα προϊόντα της σε Αμερική και Καναδά.

18/3

Ένα από τα παλιότερα Bitcoin ανταλλακτήρια το Coinapult ανακοινώνει ότι δέχθηκε επίθεση από hacker με αποτέλεσμα να χάσει 150 Bitcoin. Το ανταλλακτήριο μετά από λίγες μέρες ξεκινάει ξανά την λειτουργία του.

18/3

Ο υπουργός οικονομικών της Βρετανίας George Osborne ανακοινώνει τον προυπολογισμό της Βρετανίας και μέσα σε αυτόν υπάρχει διαθέσιμο το ποσό των 10 εκατομμυρίων λύρωνγια την έρευνα της τεχνολογίας των ψηφιακών νομισμάτων.

25/3

Η εταιρεία διαδικτυακών πληρωμών Neteller ανακοινώνει ότι δέχεται Bitcoin.

30/3

Ο Charlie Shrem, πρώην CEO και founder του BitInstant ενός από τα πρώτα Bitcoin ανταλλακτήρια που δημιουργήθηκαν περνάει το κατώφλι των φυλακών καθώς βρέθηκε ένοχος για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος και διασύνδεσης του ανταλλακτηρίου του με παράνομα drug shop στο Dark Net.

30/3

Την ίδια μέρα αποκαλύπτετε ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες που πήραν μέρος στην επιχείρηση για την σύλληψη των διαχειριστών του Silk Road μετέφεραν σε προσωπικούς τους λογαριασμούς Bitcoin αξίας χιλιάδων δολαρίων.

30/3

Τα Bitcoin ξεπερνούν τα 14 εκατομμύρια και πλέον έχουν εξορυχθεί τα 2/3 όλων των ψηφιακών νομισμάτων που έχει σχεδιαστεί να δημιουργηθούν.

 


 

 

Απρίλιος

1/4

Και αυτός ο μήνας ξεκινάει με μια μεγάλη επένδυση σε ένα Bitcoin και Blockchain startup κάτι που θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση όλους τους επόμενους μήνες. Αυτή την φορά η PeerNova εταιρεία που δημιουργεί συστήματα βασισμένα στην τεχνολογία του Bitcoin Blockchain λαμβάνει 5 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία του Patrick Bryne Overstock.

O ίδιος ο Patrick Bryne έχει δηλώσει δημόσια αρκετές φορές τον ενθουσιασμό του για το Bitcoin και την τεχνολογία του.

3/4

Μαζί με τις επενδύσεις στο Bitcoin οικοσύστημα συνεχίζεται να μεγαλώνει και το ενδιαφέρων του τραπεζικού συστήματος για την τεχνολογία του Bitcoin Blockchain. Αυτό το ενδιαφέρων μήνα με τον μήνα θα γίνεται όλο και ποιο έντονο καταλήγοντας στην πρώτη απόπειρα τους να δημιουργήσουν ένα κλειστό Blockchain συστήματος χωρίς το ενοχλητικό κατά αυτούς Bitcoin.

Γιαυτό τον λόγο βλέπουμε της UBS μια από τις πρώτες τράπεζες που το 2015 ανακοινώνει ότι εξερευνά την τεχνολογία του Bitcoin ενώ λίγες μέρες μετά και η BNY Melon προχωράει σε μια παρόμοια ανακοίνωση

8/4

Εμφανίζονται τα πρώτα οικονομικά προβλήματα για το άλλοτε ισχυρό Bitcoin Foundation κάτι που σταδιακά θα το οδηγήσουν τους επόμενους μήνες στα όρια της χρεωκοπίας.

8/4

Ο Rand Paul γίνετε ο πρώτος υποψήφιος για το ρεπουμπλικανικό αξίωμα και για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών που δέχεται Bitcoin για την χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας.

12/4

Ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος της Γαλλίας ‘Orange S.A’ ανακοινώνει πρόγραμμα επενδύσεων 3 εκατομμυρίων ευρώ σε διάφορα Bitcoin και Blockchain startup.

20/4

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το άλλοτε μεγαλύτερο Bitcoin ανταλλακτήριο MTGox είχε χρεοκοπήσει από το 2013 λειτουργώντας χωρίς αποθεματικά μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της χρεωκοπίας του το 2014.

22/4

Η Ισπανία ανακοινώνει ότι απαλλάσει από την υποχρέωση υποβολής ΦΠΑ για την αγορά και πώληση Bitcoin.

23/4

Οι προγραμματιστές του Bitcoin Gavin Andresen, Wladimir van der Laan και Cory Fields ανακοινώνουν την αποχώρηση τους από το Bitcoin Foundation που τα οικονομικά του προβλήματα γίνοτναι όλο και ποιο μεγαλύτερα και ότι συνεχίζουν την εργασία τους στο MIT Media Labs συμμετέχοντας στην ομάδα του ερευνητικού προγράμματος για τα ψηφιακά νομίσματα Digital Currency Initiative

25/4

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της Λατινικής Αμερικής Taringa! με πάνω από 75 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα ανακοινώνει ότι ενσωματώνει τις πληρωμές με Bitcoin για όσους χρήστες ανεβάζουν νέο περιεχόμενο στο κοινωνικό δίκτυο.

 

Μάιος

1/5

Άλλος ένας μήνας του χρόνου που ξεκινάει με επενδυτικό ενδιαφέρων για κάποιο Bitcoin startup με αυτή την φορά ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς και επενδυτικούς ομίλους των Ηνωμένων Πολιτειών η Goldman Sachs να παίρνει μέρος στην χρηματοδότηση της εταιρείας Circle που συγκέντρωσε συνολικά 50 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές

7/5

Την σκυτάλη των επενδύσεων την παίρνει το ανταλλακτήριο της Σουηδίας CRYEX ανακοινώνοντας 10 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές.

11/5

Το μεγάλο τεχνολογικό χρηματιστήριο Nasdaq ανακοινώνει ότι ξεκινάει την πειραματική δοκιμή χρήσης συστημάτων βασισμένα στην τεχνολογία του Bitcoin για την διαπραγμάτευση μετοχών.

16/5

Η New York Times είναι η πρώτη που ανοίγει και αυτό τον χρόνο τον χορό των “αποκαλύψεων” γύρω από την ταυτότητα του δημιουργού του Bitcoin Satoshi Nakamoto. Αυτή την φορά στο στόχαστρο μπαίνει ο Nick Szabo δημιουργός της ιδέας του bit gold.

17/5

Και ενώ στο εξωτερικό τα χρήμα ρέει προς τα startup που ασχολούνται με το Bitcoin και την τεχνολογία του στην Ελλάδα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το ψηφιακό νόμισμα είναι κάτι που μπορείς να το χρησιμοποιείς σαν κατηγορία ακόμα και στους πολιτικούς σου αντιπάλους. Το Πρώτο Θέμα με κίτρινα δημοσιεύματα παντελώς άσχετα με την τεχνολογία του Bitcoin κατηγορούν τον τότε υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι είναι οπαδός… του Bitcoin…

Στα δημοσιεύματα τους δεν διστάζουν να κάνουν και αναφορές σε ένα από τα καλύτερα Ελληνικά ντοκιμαντέρ που έχει δημιουργηθεί από φοιτητές.

19/5

Οι αρχές της Αυστραλίας κατάσχουν Bitcoin αξίας 80.000 δολαρίων μετά από αστυνομική επιχείρηση κατά λαθρέμπορων όπλων.

20/5

Η 21Inc αποκαλύπτει τα επιχειρηματικά της σχέδια μετά την μεγάλη χρηματοδότηση που εξασφάλισε. Το όραμα της είναι οικιακές συσκευές που θα κάνουν mining και θα πληρώνουν μέρος εξόδων των οικιακών λογαριασμών.

20/5

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βάζει το πρώτο price index για το Bitcoin στην σελίδα του.

22/5

To Bloomberg δημοσιεύει το πρώτο του special report για τις επενδυτικές ευκαιρίες στο Bitcoin

22/5

Την ίδια μέρα το Bitcoin startup της Αυστραλίας digitalBTC ανακοινώνει ότι εξασφάλισε 3.5 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας από επενδυτές.

22/5

Το παλαιότερο φορουμ του Bitcoin το Bitcointalk.org πέφτει θύμα επίθεσης από hacker που είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσουν τα user name και password όσων το χρησιμοποιούν. Το forum βγαίνει offline και επανέρχεται σε λειτουργία μετά από λίγες μέρες.

23/5

Άλλο ένα μεγάλο Bitcoin ανταλλακτήριο το Bitfinex πέφτει θύμα hacker και ανακοινώνει ότι έχασε 1500 Bitcoin από τα hot wallet του. Το ανταλλακτήριο μένει για μέρες εκτός λειτουργίας ώστε να διορθώσει τα συστήματα ασφαλείας του.

27/5

Ξεκινάει το τριήμερο (25-28 Μαΐου) συνέδριο ‘Block Chain Summit‘ στο ιδιωτικό εξωτικό νησί του ιδιοκτήτη της Virgin Sir Richard Branson με θέμα την τεχνολογία του Bitcoin Blockchain καθώς και το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών.

 


 

Ιούνιος

 

genesiscoin_bitcoin_atm_c1ace8d05c

 

3/6

Ανακοινώνετε το πρώτο νομοθετικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί ποτέ από κάποιον κρατικό οργανισμό για την λειτουργία επιχειρήσεων που είναι βασισμένες στο Bitcoin καθώς και ρύθμιση των κανονισμών συναλλαγών με το ψηφιακό νόμισμα.

Ο κανονισμός αυτός θα δυσαρεστήσει αρκετές επιχειρήσεις ιδίως ανταλλακτήρια με αρκετά από αυτά να ανακοινώνουν τους επόμενους μήνες αλλαγή έδρας η ότι σταματάνε τις οικονομικές συναλλαγές με πολίτες της Νέας Υόρκης.

Η ανακοίνωση έγινε με δημόσια ομιλία του εποπτεύον του τμήματος οικονομικών της Νέας Υόρκης NYDFS(New York Department of Financial Services) Ben Lawsky

3/6

Το Bitcoin startup Mirror ανακοινώνει ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 8.8 εκατομμυρίων δολαρίων.

7/6

Το Overstock ανακοινώνει την έκδοση εταιρικών ψηφιακών ομόλογων μέσω του Bitcoin Blockchain και είναι ένα βήμα ποιο κοντά στην επίσημη ανακοίνωση του σχεδιαζόμενου χρηματιστήριου βασισμένου πάνω στην τεχνολογία του Bitcoin.

8/6

H τράπεζα της Εσθονίας LHV Bank  γίνεται η πρώτη Ευρωπαική τράπεζα που χρηματοδοτεί ένα Bitcoin startup την εταιρεία δημιουργίας mobile πληρωμών βασισμένες στο Bitcoin  ChromaWay

10/6

1.25 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση ανακοινώνει η Symbiont εταιρεία δημιουργίας πλατφόρμας συναλλαγών βασισμένη στο Blockchain.

12/6

Και το p2p marketplace OpenBazaar ανακοινώνει 1 εκατομμύριο δολάρια από επενδυτές

13/6

Η Ελβετία ανακοινώνει ότι απαλλάσει τις αγορά και πώληση του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin από την επιβολή ΦΠΑ

16/6

Το νέο πλαίσιο κανονισμών για το Bitcoin στην Νέα Υόρκη οδηγεί το mining pool BTC Guild στην διακοπή λειτουργίας του

19/6

Η εταιρεία Hardware Wallet Case ανακοινώνει ότι εξασφάλισε 1.5 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές

20/6

Μετά από μήνες δημόσιων διαβουλεύσεων η γερουσία του Καναδά αποφασίζει να προστατέψει το Bitcoin από την νομοθετική ασφυξία ώστε να το αφήσει ελεύθερο να αναπτυχθεί. Τα συμπεράσματα της διαβούλευσης τα δημοσιεύει σε έκθεση με τίτλο  “Digital Currency: You Can’t Flip This Coin!”

23/6

Ο επενδυτικός όμιλος της silicon Valley Kliner Perkins Caufield and Byers(KPCB) ανακοινώνει το πρόγραμμα επενδύσεων ‘KPCB Edge‘ με στόχο νέες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένων Bitcoin startup που προσφέρουν τεχνολογικές λύσεις βασισμένες στο Blockchain.

23/6

Την ίδια μέρα το ανταλλακτήριο Safello ανακοινώνει την συμφωνία proof-of-concept με την βρετανική τράπεζα Barklays ώστε η τράπεζα να δοκιμάσει στην πράξη την τεχνολογία του Bitcoin Blockchain για την προοπτική εφαρμογή της στο τραπεζικό της σύστημα συναλλαγών

24/6

Και ενώ οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής πλευράς με τους δανειστές οδεύουν με ταχύ ρυθμούς προς αδιέξοδο μπαίνει σε λειτουργία στην Ελλάδα το πρώτο Bitcoin ATM. To ATM βρίσκεται σε βιβλιοπωλείο στα Λιόσια και συγκεκριμένα στην ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΗΒΑΙΟΥ 20 , ΑΧΑΡΝΑΙ , στον χώρο που συνεχίζει μέχρι και σήμερα την λειτουργία του.

26/6

H Nasdaq OMX Group Inc η εταιρεία που διαχειρίζεται το μεγάλο τεχνολογικό χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοινώνει την συνεργασία της με το Bitcoin startup Chain για το πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμής του Bitcoin Blockchain στο Nasdaq Private Market.

26/6

Η ascribe εταιρεία πιστοποίησης ψηφιακών έργων τέχνης μέσω του Blockchain ανακοινώνει ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές.

Πηγή: https://planet.ellak.gr –  Ελληνική κοινότητα Bitcoin

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com