Η Γκρενόμπλ δεσμεύεται για το ελεύθερο λογισμικό!

Η πόλη της Γκρενόμπλ σχεδιάζει τη μετάβαση των σχολείων στη χρήση των Ubuntu και Debian Linux

4619056Η Γκρενόμπλ, η 16η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, δεσμεύτηκε να προβεί στη χρήση ελεύθερου λογισμικού. «Αυτοί οι τύποι λύσεων σε θέματα τεχνολογίας  διαδικτύου και επικοινωνιών (ICT),  διευκολύνουν το διαμοιρασμό της γνώσης και δίνουν τη δυνατότητα σε πολίτες και ιδρύματα να περιορίσουν τα κόστη τους», ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης σε δήλωση τους. Επίσης πιστεύουν πως η χρήση ελεύθερου λογισμικού αποτελεί ένα από τα εργαλεία που αυξάνουν τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.

 Στις 8 Δεκεμβρίου 2015, η Γκρενόμπλ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο «April», στο Γαλλικό γκρουπ υποστήριξης  του ελεύθερου λογισμικού. «Η συμμετοχή στο γκρουπ επιτρέπει στην πόλη να αυξήσει την εμπειρογνωμοσύνη της  και το δίκτυο των μελών της» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Laurence  Comparat.

Εκπαιδεύστε τους χρήστες!

Η Comparat είναι η επικεφαλής  του ελεύθερου λογισμικού και των προγραμμάτων ανοικτών δεδομένων της  πόλης. Η αντιδήμαρχος εκλέχθηκε το 2014. Όταν της  ζητήθηκε να δώσει ένα πρόσφατο παράδειγμα  που να αποδεικνύει ότι η Γκρενόμπλ χρησιμοποιεί ανοικτό κώδικα, εκείνη υπέδειξε το επικείμενο σχέδιο μετάβασης των σχολείων στη χρήση Ubuntu Linux για τους σταθμούς εργασίας και Debian Linux για τους εξυπηρετητές. Η μετάβαση ξεκίνησε μέσα στο 2016 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2018.

Σύμφωνα με τη δήλωση της, η Γκρενόμπλ διαθέτει μια ενεργή κοινότητα ελεύθερου λογισμικού. Αυτή περιλαμβάνει τα τοπικά τμήματα του OpenStreetMap, του Wikimedia και του  Dauphiné . Επίσης, τον Οκτώβριο, η αντιδήμαρχος προσκάλεσε ένα ακόμα γκρουπ, το Gelibre, να οργανώσει την εγκατάσταση του Linux στο δημαρχείο της πόλης.

Πηγή: https://joinup.ec.europa.eu/

Από: Κοκκόρη Αθηνά, Πληροφορικός

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com