Εκδήλωση “Ώρα για τις δικές μας μεταρρυθμίσεις”

Την Τρίτη 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: “Ώρα για τις δικές μας μεταρρυθμίσεις” που διοργανώθηκε από την Openwise, (Ανεξάρτητος Μηχανισμός Αξιολόγησης του OGP) σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηση και την ΕΕΛ/ΛΑΚ στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι του OGP, κομμάτων, υπουργείων και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Οι εκπρόσωποι του OGP, των κομμάτων, της Δημόσιας Διοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών συζήτησαν και συμφώνησαν να θέσουν από κοινού τις προτεραιότητες για τις μεταρρυθμίσεις που κρίνονται αναγκαίες να υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα ώστε να συμπεριληφθούν στο επόμενο Εθνικό Σχέδιο Δράσης του OGP.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δημοσιογράφος κ. Ανδριωτάκης, ο οποίος είχε και το συντονισμό της. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΕΛ/ΛΑΚ, κ. Διομήδης Σπινέλλης παρουσιάζοντας τις προτάσεις της ΕΕΛ/ΛΑΚ για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση.

OGP_IRM_GR (1 of 43)Συγκεκριμένα,  οι προτάσεις της ΕΕΛ/ΛΑΚ αφορούν την ενίσχυση της Διαύγειας και  της Κοινοβουλευτικής Διαφάνειας, την ενίσχυση και εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, την εφαρμογή του νόμου για τα ανοιχτά δεδομένα, την εφαρμογή του Νόμου για τη Ρυθμιστική Διακυβέρνηση και τη λειτουργία του Συστήματος Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού έργου. Επίσης τη λήψη μέτρων για την ενθάρρυνση της υιοθέτησης του ανοιχτού λογισμικού και ανοιχτών τεχνολογιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την ενσωμάτωση της διδασκαλίας των ανοιχτών τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.OGP_IRM_GR (13 of 43)

Στην συνέχεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έκθεσης προόδου της εφαρμογής του σχεδίου δράσης του OGP για την περίοδο 2014-2015, παρουσιάστηκε η εμπειρία του OGP από την παγκόσμια κοινωνία των πολιτών, και ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο OGP παρουσίασε το πλαίσιο του επόμενου Σχεδίου Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση.

Οι βουλευτές κ. Κωστής Χατζηδάκης από τη ΝΔ, η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο κ. Χάρης Θεοχάρης από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, τόνισαν την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που προωθούν τη διαφάνεια, την ενεργή συμμετοχή και ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση της ανοιχτής διακυβέρνησης.

20160329_194021Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν 2 παράλληλες διαδραστικές συνεδριάσεις ολιγομελών ομάδων αποτελούμενες από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και ενδιαφερόμενους από την Κοινωνία των Πολιτών αναφορικά με την πρόσβαση στην πληροφορία, το Διαμοιρασμό της εξουσίας λήψης αποφάσεων, την Ακεραιότητα και την Λογοδοσία. Η εκδήλωση έκλεισε συνοψίζοντας τα συμπεράσματα των ομάδων εργασίας και με την δέσμευση ότι όλοι οι φορείς θα συνεργαστούν για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση!

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com