Κάλεσμα για συγκρότηση ομάδας αξιολογητών ανοιχτής σχεδίασης

Η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS συγκροτούν ομάδα αξιολογητών σε θέματα ανοιχτής σχεδίασης (open design), με σκοπό την αξιολόγηση και παρακολούθηση προτάσεων που θα επιλεγούν για την επέκταση ή/και βελτίωση 13 έργων ανοιχτής σχεδίασης.career_checkmark_general

Πιο συγκεκριμένα:
Οι αξιολογητές θα κληθούν να αξιολογήσουν προτάσεις για την επέκταση ή/και βελτίωση δεκατριών έργων, συστημάτων και αντικειμένων, που στοχεύουν στη βελτίωση του δημόσιου χώρου, τα οποία έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τη χρήση ελεύθερα διαμοιραζόμενης πληροφορίας τόσο ως προς το υλικό (υλισμικό) όσο και ως προς το λογισμικό τους.

Τα σχέδια είναι διαθέσιμα με ανοιχτές άδειες για να μπορούν να παραχθούν τοπικά – “Openly Designed | Locally Produced”.

Όλα τα αρχικά έργα χρηματοδοτήθηκαν με 2000 – 4000 ευρώ. Η χρηματοδότηση περιλάμβανε και την κατασκευή λειτουργικού πρωτοτύπου.

Τα έργα παρουσιάζονται αναλυτικά στο opendesign.ellak.gr. Τα σχέδια, ο κώδικας, η τεκμηρίωση και το κόστος κατασκευής για όλα τα έργα ανοιχτής σχεδίασης είναι διαθέσιμα στο https://github.com/ellak-monades-aristeias*.

*Ο σύνδεσμος προς το github για το κάθε έργο υπάρχει διαθέσιμος στο opendesign.ellak.gr

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
Αίτηση για αξιολογητές καλούνται να υποβάλουν ενεργά μέλη της κοινότητας ανοιχτών τεχνολογιών και ανοιχτού σχεδιασμού με αναγνωρισμένη συνεισφορά σε σχετικά έργα καθώς και στελέχη με σημαντική εμπειρία στο χώρο.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ως αξιολογητής καλείται να στείλει τα παρακάτω στοιχεία:

  1. Συνοπτικό Βιογραφικό
  2. Έργα ανοιχτών τεχνολογιών – ανοιχτής σχεδίασης, στα οποία έχουν συνεισφέρει. Για κάθε έργο να υπάρχει:
    • Συνοπτική περιγραφή του έργου και της συνεισφοράς
    • Σύνδεσμο προς το δικτυακό τόπο του έργου (αν υπάρχει)

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, αλλά και όποιος έχει σχετική εμπειρία ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να στείλουν στο evaluators_opendesign@eellak.gr τα στοιχεία που περιγράφονται παραπάνω (βιογραφικό και σύντομο κείμενο με τα έργα και την εμπειρία τους). Τα βιογραφικά προτείνεται να ακολουθούν το πρότυπο europass: https://europass.cedefop.europa.eu/editors/en/cv/compose, και το κείμενο να μην ξεπερνά τις 300 λέξεις.

H προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει στις 15 Απριλίου 2016.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com