Επιτυχημένα παραδείγματα μετάβασης και υποστήριξης Ανοιχτού λογισμικού: C&A και ProcessMaker και ProcessMaker.Inc

Τα C & A είναι μια διεθνής εταιρία καταστημάτων μόδας που ιδρύθηκε το 1841 στην Ολλανδία από τους αδελφούς Clemens και τον Αύγουστο Brenninkmeijer. Έχει παρουσία σε 22 ευρωπαϊκές χώρες καθώς και την Βραζιλία, την Κίνα και το Μεξικό, με περισσότερα από 2.500 καταστήματα και πάνω από 40 χιλιάδες εργαζόμενους.

Στο Μεξικό η λειτουργία της C & A ξεκίνησε το 1999 και σήμερα διαθέτει 75 καταστήματα σε 60 πόλεις της χώρας, με περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους, οι οποίοι προσθέτουν έως και ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που σέβεται το περιβάλλον και συμβάλλει κοινωνικά με τις κοινότητες όπου αναπτύσσεται.

Πριν από την εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού Process Maker, όλες οι δραστηριότητες C & A διεξαγόταν και συντονίζονταν μέσω της χρήσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εργαλείων της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, των προμηθειών, της λογιστικής και των νομικών θεμάτων. Μία από τις βασικές δυσκολίες που υπήρχε στην C & A είχε ήταν η έλλειψη ορατότητας επί των παγίων περιουσιακών στοιχείων εντός της εταιρείας. Έχοντας περισσότερα από 70 καταστήματα σε όλο το Μεξικό, η απογραφή των πάγιων στοιχείων ήταν μια περίπλοκη και δύσκολη αποστολή. Απαιτούσε συχνά πώληση ή μετακίνηση περιουσιακών στοιχείων εντός των ίδιων κλάδων. Η διαδικασία τεκμηρίωσης εγγράφων και ανανεώσεων συμβάσεων άρχισαν να φέρνουν σημαντικό κόστος για τον οργανισμό. Το ποσό των χρημάτων που επενδύονται σε περιουσιακά στοιχεία δεν επιτρέπουν επενδύσεις σε υποδομές. Οι καθυστερήσεις στα ενοίκια των ακινήτων και των συμβάσεων έβλαπταν τη διοίκηση της εταιρείας και να τους κόστιζαν ακριβά οικονομικά.

full-logo

Για να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα, η διοίκηση των C & A επέλεξε την λύση του ανοιχτού λογισμικού ProcessMaker με την υποστήριξη της εταιρίας ProcessMaker Inc. 13 τομείς της εταιρίας στις Προμήθειες, στα Νομικά, στα Πάγια και στην συντήρηση έκαναν μετάβαση στο ProcessMaker. Η υλοποίηση στους πρώτους πέντε τομείς διήρκησε πέντε μήνες και είχε σημαντικό αντίκτυπο όσον αφορά την οργάνωση και την τεκμηρίωση των διαφόρων δραστηριοτήτων που διεξάγονται από την C & A. Με την εφαρμογή του ProcessMaker έγινε δυνατό ένα συγκεντρωτικό σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των διαφόρων δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται από τα καταστήματα και συγκεντρώθηκαν οι δραστηριότητες της εταιρείας σε ένα interface που επιτρέπουν την επαρκή παρακολούθηση τους.

process_maker


Μέσα από την εφαρμογή του ProcessMaker ήταν δυνατόν να ληφθεί μια σαφής βάση δεδομένων και υποστηρίχθηκε από
μια σχετική τεκμηρίωση για κάθε πάγιο που χρησιμοποιούνται ή έχουν αποκτηθεί από τα υποκαταστήματα της C & A. Μέσα από αυτή την εφαρμογή , οι απρογραμμάτιστες αυξήσεις των ετήσιων εξόδων μειώθηκαν μιας και ήταν δυνατό να διατηρηθεί μια σαφή άποψη για τις τρέχουσες συμβάσεις, τις ημερομηνίες λήξης και την κατάλληλη στιγμή για να δημιουργηθεί ένα παράρτημα με την αλλαγή των τρεχουσών συνθηκών. Ακόμα μειώθηκαν σημαντικά τα έξοδα όσον αφορά τις άδειες χρήσης του προηγούμενου ιδιόκτητου λογισμικού, και τα έξοδα επικοινωνίας και παρακολούθησης των υποκαταστημάτων σε διάφορες πόλεις.

Πηγή:  http://www.processmaker.com

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com