Νέα από τον Πλανήτη..planet.ellak.gr:GStreamer Spring Hackfest 2016 στη Θεσσαλονίκη

Gstreamer

Από 13 έως 15 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθεί το GStreamer Spring Hackfest στο http://coho.gr/ στη Θεσσαλονίκη. Η οργάνωσή του γίνεται από την ομάδα GStreamer του GNOME.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο Hackfest, μπορούν να επισκεφτούν αρχικά το wiki
https://wiki.gnome.org/Hackfests/GstSpringHackfest2016 και να δηλώσουν συμμετοχή. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Βίβια Νικολαΐδου ή Sebastian Dröge.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GSTREAMER

Το GStreamer αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό σύστημα πολυμέσων, γραμμένο στην γλώσσα C ενώ το βασικό σύστημα στηρίζεται στην GObject.

Το GStreamer επιτρέπει στον προγραμματιστή να δημιουργήσει μια ποικιλία από συστατικά που διαχειρίζονται τα πολυμέσα, συμπεριλαμβανομένων της απλής αναπαραγωγής ήχου, βίντεο, εγγραφή, μετάδοση αλλά και επεξεργασία ήχου. Το όλο σύστημα είναι σχεδιασμένο να εξυπηρετεί την δημιουργία πολλών τύπων εφαρμογών πολυμέσων όπως επεξεργαστές βίντεο, αναπαραγωγής μουσικής κ.α.

Είναι σχεδιασμένο να δουλεύει σε μια ποικιλία λειτουργικών συστημάτων όπως συστήματα βασισμένα σε πυρήνα Linux, BSD, OpenSolaris, Android, OS X, iOS, Windows, OS/400.

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ , Ελληνική κοινότητα GNOME

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com