Νέα από τον Πλανήτη…planet.ellak.gr: H Εθνική τράπεζα διοργανώνει διαγωνισμό για blockchain, Open Api

NBG crowdhackathon #fintech 

IN-event-slider-02

Στις 23 και 24 Απριλίου 2016 διοργανώνεται ο διήμερος διαγωνισμός καινοτομίας NBG i-bank #fintech crowdhackathon με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products – MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στις τεχνολογίες των οικονομικών συναλλαγών (#fintech).

Το NBG i-bank #fintech crowdhackathon διοργανώνεται στο πλαίσιο των διαγωνισμών Crowdhackathon (www.crowdhackathon.com), που είναι μια πρωτοβουλία της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com), μαζί με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS (www.innovathens.gr), με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr).

Καλούμε νέους επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στο NBG i-bank #fintech crowdhackathon και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

Οι διαγωνιζόμενοι θα σχηματιστούν σε ομάδες προκειμένου να μπορούν στο χρονικό πλαίσιο των τριάντα έξι (36) περίπου ωρών που δίνεται να αναπτύξουν την εφαρμογή τους σε βαθμό Minimum Viable Product MVP ή/και επιχειρησιακές λύσεις για τον τομέα του fintech.

Στόχοι της διοργάνωσης

  • Να αναπτυχθούν καινοτόμες και χρήσιμες εφαρμογές καθώς και επιχειρησιακά μοντέλα που παράγουν αξία για τους χρήστες και τις επιχειρήσεις που θα τις αξιοποιήσουν, στο γενικότερο πεδίο των financial technologies (fintech – https://en.wikipedia.org/wiki/Financial_technology) και ειδικότερα στους ακόλουθους άξονες:

  • Cashless Banking (blockchain, wearables, tokenization κ.ά.),

  • Εveryday banking (open API, Loyalty, PFM κ.ά.),

  • Crowdbanking (Social Banking, Donation, Crowdlending, Crowdfunding κ.ά.)

  • Smart Banking (open API for Smart TV/Smart Watch κ.ά.).

  • Να προκληθεί ενδιαφέρον σε νέους δυναμικούς ανθρώπους ώστε συμμετοχικά και συνεργατικά να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες, προς όφελος της οικονομίας και των καταναλωτών.

  • Nα δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή start up εταιρία  που θα συμβάλλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας.

  • Να αποκτήσουν οι διαγωνιζόμενοι δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν μια ιδέα που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα σε εφαρμογή, σε συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από την αγορά.

  • Να δικτυωθούν οι νέοι developers και οι επιχειρηματίες με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανά ρόλο και ισχύει το μοντέλο first come first served.

Βραβεία

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει στις τρεις (3) πρώτες ομάδες χρηματικά βραβεία ως εξής:

1ο βραβείο: 1.500 ευρώ

2ο βραβείο: 1.000 ευρώ

3ο βραβείο:    500 ευρώ

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει επαγγελματικές συνεργασίες αθροιστικά μέχρι 20.000 ευρώ, μεταξύ των 3 πρώτων ομάδων που θα διακριθούν, με επιλογή της Τράπεζας.

Τόπος και χρόνος διοργάνωσης

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS www.innovathens.gr (χάρτης).

Σάββατο 23 Απριλίου και Κυριακή 24 Απριλίου 2016.

Χρονοδιάγραμμα

  • Εγγραφές: Έχουν ήδη ξεκινήσει στο http://crowdhackathon.com/fintech/ . Ολοκλήρωση εγγραφών: Μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή 21 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00.
  • Ανακοίνωση προδιαγραφών διαγωνισμού και διαβούλευση: 30 Μαρτίου – 18 Απριλίου 2016.
  • Διεξαγωγή διαγωνισμού: 23 και 24 Απριλίου 2016.

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ , Ελληνική κοινότητα του Bitcoin

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com