2016 Future of Open Source Survey: 65% των επιχειρήσεων συνεισφέρει σε έργα ανοιχτού κώδικα

Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την 10η επέτειο της ετήσιας Έρευνας για το μέλλον του Open Source (2016 Future of Open Source Survey ) που φιλοξενείται από την Black Duck και την North Bridge. Το σημαντικά αποτελέσματα της φετινής έρευνας επικεντρώνονται γύρω από την ευρύτερη εταιρική αποδοχή του ανοιχτού κώδικα και το πόσο έχει αλλάξει αυτός ο βαθμός αποδοχής κατά την τελευταία δεκαετία.

2016-future-of-open-source-survey-results-5-638

Η Έρευνα για το μέλλον του Open Source 2016 αναλύει τις απαντήσεις από σχεδόν 3.400 επαγγελματίες με περίπου το 70% των συμμετεχόντων να είναι προγραμματιστές. Η ομάδα που έδειξε εκθετική αύξηση ήταν οι επαγγελματίες της ασφάλειας, η συμμετοχή των οποίων αυξήθηκε πάνω από 450%. Η συμμετοχή τους δείχνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ασφάλεια και ότι η κοινότητα του ανοιχτού κώδικα δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα ασφάλειας .

Τα βραβεία της Black Duck Open Source Rookies of the Year αναδεικνύουν τις νέες σημαντικές τεχνολογίες στο χώρο του ανοιχτού κώδικα, όπως τα Docker και Kontena containers. Τα containers έχουν δει τεράστια αύξηση στο τρέχον έτος, μιας και το 76% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η εταιρεία τους έχει κάποια σχέδια για να χρησιμοποιήσει containers. Και ένα εκπληκτικό ποσοστό του 59% των ερωτηθέντων, χρησιμοποιούν ήδη containers σε μια ποικιλία από εγκαταστάσεις. Η κοινότητα των προγραμματιστών έχει αγκαλιάσει τα containers ως ένας τρόπο γρήγορης και εύκολης λήψης του κώδικα.

foss-survey

Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η έρευνα δείχνει ότι μόνο ένας απειροελάχιστος αριθμός των οργανισμών δεν έχει προγραμματιστές που συμβάλλουν στον ανοιχτό κώδικα. Όταν οι μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft και η Apple δίνουν ως ανοιχτό κώδικα κάποιες από τις λύσεις τους, οι προγραμματιστές αποκτούν νέες ευκαιρίες να συμμετάσχουν στον ανοιχτό λογισμικό.


Σημαντικά στοιχεία της έρευνα για το 2016

Επιχειρηματική αξία

  • Ο Ανοιχτός κώδικας αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της αναπτυξιακής στρατηγικής των εταιριών, με περισσότερο από το 65% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι βασίζεται σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα για επιταχύνει την ανάπτυξη τους.
  • Περισσότερο από το 55% των εταιριών χρησιμοποιούν ανοιχτό κώδικα μέσα στα περιβάλλοντα παραγωγής τους.

Κινητήριος δύναμη για την καινοτομία

  • Οι ερωτηθέντες ανέφεραν χρησιμοποιούν ανοιχτό κώδικα για να προωθήσουν την καινοτομία, μέσω μιας ταχύτερης και πιο ευέλικτης ανάπτυξης. Ο ανοιχτός κώδικας επιταχύνει τον χρόνο διάθεσης στην αγορά και παρέχει πολύ ανώτερη διαλειτουργικότητα
  • Η ποιότητα των λύσεων που υπάρχουν στον ανοιχτό κώδικα προσφέρει επιπρόσθετη καινοτομία, ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και την δυνατότητα ευκολότερης προσαρμογής.

Πολλαπλασιασμός  των επιχειρηματικών μοντέλων ανοιχτού κώδικα και επενδύσεων

  • Τα ποικιλόμορφα επιχειρηματικά μοντέλα που αναδύονται, υπόσχονται να προσφέρουν περισσότερη αξία στις εταιρίες ανοιχτού κώδικα. Οι εταιρίες δεν εξαρτώνται τώρα πια τόσο πολύ από τα SaaS και τις υπηρεσίες υποστήριξης.
  • Η ιδιωτική χρηματοδότηση του ανοιχτού κώδικα έχει αυξηθεί σχεδόν 4 φορές μέσα σε πέντε χρόνια.

Ασφάλεια και διαχείριση

Η ταχεία ανάπτυξη των εργαλείων ασφάλειας και διαχείρισης ανοιχτού κώδικα δεν έχει συμβαδίσει με αύξηση στην υιοθέτηση τους από τις εταιρίες. Παρά τον πολλαπλασιασμό των παραβιάσεων κατά τα τελευταία χρόνια, η έρευνα αποκάλυψε ότι:

  • 50% των εταιρειών δεν έχουν καμία επίσημη πολιτική για την επιλογή και την έγκριση ανοιχτού κώδικα.
  • 47% των εταιρειών δεν έχουν επίσημες διαδικασίες για την παρακολούθηση του ανοιχτού κώδικα.
  • Περισσότερο από το ένα τρίτο των επιχειρήσεων δεν έχουν καμία διαδικασία για τον εντοπισμό, την παρακολούθηση ή την αποκατάσταση γνωστών τρωτών σημείων ανοιχτού κώδικα.

Αύξηση της συμμετοχής στον Ανοιχτό κώδικα

Η έρευνα ανέδειξε μια σημαντική αύξηση της ενεργής εταιρικής εμπλοκής στον ανοιχτό κώδικα

  • 67% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι ενθαρρύνουν ενεργά τους προγραμματιστές να συμμετάσχουν και να συμβάλουν σε έργα ανοιχτού κώδικα
  • 65% των εταιρειών συμβάλλουν σε έργα ανοιχτού κώδικα.
  • Μία στις τρεις εταιρείες έχουν ένα πλήρους απασχόλησης πόρο που ασχολείται ενεργά με έργα ανοιχτού κώδικα
  • 59% των ερωτηθέντων συμμετέχουν σε έργα ανοιχτού κώδικα για να αποκτήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

FOS16_349x232.jpg

Δείτε όλα τα αποτελέσματα της έρευνας

Πηγή άρθρου: https://opensource.com/

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com