Οι άδειες λογισμικού ανοικτού κώδικα θα πρέπει να γίνουν ο κανόνας

Οι άδειες λογισμικού ανοικτού κώδικα θα πρέπει να γίνουν ο κανόνας για την κατασκευή πλατφορμών δεδομένων, για τον παγκόσμιο ιστό, και για τις υπηρεσίες ψηφιακής κατανάλωσης, λέει ο Günther Oettinger, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, και προτρέπει για την συνεργασία μεταξύ των οργανισμών τυποποίησης και των κοινοτήτων ανοιχτού κώδικα σχετικά με τις υπηρεσίες cloud computing.

“Η σχετική αδυναμία της Ευρώπης στις αγορές ψηφιακής κατανάλωσης, στον τομέα των υπηρεσιών web και στο διαδίκτυο και κυρίως στις πλατφόρμες δεδομένων είναι μια μεγάλη πρόκληση για το σύνολο της οικονομίας”, δήλωσε ο Oettinger στις 21 Απριλίου στο συνέδριο Net Futures, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Οι χρήστες αισθάνονται ότι ιδιόκτητες πλατφόρμες δεν ικανοποιούν τις ανάγκες τους», δήλωσε ο Επίτροπος. “Είναι κλειδωμένοι σε ένα συγκεκριμένο πάροχο και έχουν πολύ μικρή επίδραση στην εξέλιξη της πλατφόρμας.”
Στην ομιλία του, ο Επίτροπος προειδοποίησε ότι στις υπηρεσίες cloud υπάρχει έλλειψη διαλειτουργικότητας και φορητότητας και αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει την ενιαία ψηφιακή αγορά. Οι οργανισμοί που καθορίζουν πρότυπα για το cloud computing θα πρέπει να συνεργαστούν με τις κοινότητες ανοιχτού κώδικα, συνιστά ο Oettinger . «Πρέπει να ενθαρρύνουμε τις κοινότητες ανοιχτού κώδικα να υποβάλουν τις καινοτομίες τους για την τυποποίηση. Τα ανοικτά πρότυπα επιτρέπουν τη διαφάνεια και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. ”

NET-FUTURES-2016-art-CORRECTED

Το συνέδριο Net Futures της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, και εστιάζει στο μέλλον των δικτύων υπολογιστών. Στόχος του είναι να φέρει σε επαφή εμπειρογνώμονες από την έρευνα και την καινοτομία, την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και από την χάραξη πολιτικής.

Περισσότερες πληροφορίες:

Το συνέδριο Net Futures 2016
Το κείμενο της ομιλίας του Επίτροπου Oettinger

 

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com