Κάλεσμα για συμμετοχή στη δράση “Donate your Laptop”

H ΕΕΛ/ΛΑΚ, το Δίκτυο Πολιτών ΣυνΑθηνά και ο Hellug , σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων ξεκινούν τη δράση “Donate your laptop”.  Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η συγκέντρωση παλιών υπολογιστών (laptops και desktops, τελευταία 10ετιας) η αναβάθμιση τους σε Ελεύθερο Λογισμικό, και η δωρεάν διανομή τους σε μαθητές-φοιτητές και σχολεία που θέλουν να τους αξιοποιήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η εθελοντική αυτή δράση βασίζεται στη βοήθεια όλων μας, και καλούμε όσους θέλουν να βοηθήσουν να συμμετέχουν και να διαδώσουν αυτή τη δράση.

osdc_general_openhardwareΕάν το laptop  ή το desktop σας είναι 10 ετών ή πιο πρόσφατο, δεν το χρησιμοποιείτε, είναι σε λειτουργική κατάσταση (παρά τα όποια προβλήματά του) και έχετε το φορτιστή του, μπορείτε να το δωρίσετε στην δράση donate your laptop που θα τους διαθέσει σε σχολεία και μαθητές που θέλουν να τους αξιοποιήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στον υπολογιστή σας, θα εγκατασταθεί Ελεύθερο Λογισμικό (λειτουργικό σύστημα GNU/Linux, σουίτα γραφείου LibreOffice κλπ) και αφού συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός υπολογιστών, αυτοί θα παραδοθούν σε δικαιούχους και σχολεία μαζί με οδηγίες χρήσης.

Ακόμα θα χρειαστούν παλιοί σκληροί δίσκοι 2.5″ και μνήμες RAM ως ανταλλακτικά για laptop.  Αν έχετε κάπου τέτοια ανταλλακτικά που δεν τα χρησιμοποιείτε πια, σας καλούμε να εξετάσετε την πιθανότητα να τα δωρίσετε. Μπορεί να μας φανούν πολύ χρήσιμα στη διαδικασία της «αναβάθμισης» των παλιών υπολογιστών που θα παραλάβουμε.

Αν επιθυμείτε να δωρίσετε τον παλιό σας υπολογιστή, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ομάδα που θα συγκροτηθεί για την «αναβάθμιση» των υπολογιστών που θα συγκεντρωθούν, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com