1ο Ετήσιο Συνέδριο Διευθύνσεων Πληροφορικής Περιφερειών Ελλάδας: “Η Τέταρτη Ασυνέχεια”

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 28/11/2019 - 30/11/2019
Ολοήμερο

Τοποθεσία
Ξενοδοχείο Galaxy

Κατηγορία(ες) Δεν υπάρχουν κατηγορίες


Ο Bruce Mazlish στο περίφημο βιβλίο του “The Fourth Discontinuity: The Co-Evolution of Humans and Machines” προσπαθεί να μας πείσει ότι άνθρωποι και μηχανές δεν είναι τόσο ξεχωριστοί και διαφορετικοί μεταξύ τους. Ισχύει;

Αν ναι, πώς το βιώνουμε, λοιπόν; Πώς το εφαρμόζουμε ως άνθρωποι; Πώς το υλοποιούμε ως Επιστήμονες της Πληροφορικής και ως Δημόσιοι Υπάλληλοι; Πώς το μεταδίδουμε στους συνεργάτες μας, στο ανθρώπινο δυναμικό που υποστηρίζουμε και στους πολίτες; Πώς πείθουμε την ηγεσία να «επενδύσει» στην Πληροφορική και τους επιστήμονές της;
Αυτά και άλλα πολλά θέματα του Συνεδρίου καταλήγουν σε ένα ερώτημα: Τελικά, ποιος ο ρόλος της Πληροφορικής στον/για τον δημόσιο τομέα και τον κοινωνικό βίο;

Σκοπός Συνεδρίου

Σκοπός και Φιλοδοξία του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει βήμα ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων, που εκτείνονται πέρα από τον εγγύς χρονικό ορίζοντα.
Γόνιμος προβληματισμός, δημιουργικός διάλογος, γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στα στελέχη των Διευθύνσεων Πληροφορικής των Περιφερειών, αλλά και επαφή με άλλους φορείς, οργανισμούς και εταιρείες.

Στελέχη που έχουν ήδη υλοποιήσει σημαντικά projects για τους φορείς τους, θα μοιραστούν τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις. Παρουσίαση αποτελεσμάτων, ερευνών, βέλτιστων πρακτικών και τάσεων.

Κατάθεση προβληματισμών και προτάσεων για την αναβάθμιση του ρόλου των Διευθύνσεων Πληροφορικής στη Δημόσια Διοίκηση.

Στόχοι του Συνεδρίου

Παρουσίαση, κριτικός σχολιασμός και ανατροφοδότηση για έργα Πληροφορικής και Επικοινωνιών που σχεδιάζονται, βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί στο Δημόσιο Τομέα.
Να δώσει στους συμμετέχοντες όραμα, ενέργεια, τρόπους ώστε να ανταπεξέλθουν στις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά τους.
Να οργανώσει, να συγκεκριμενοποιήσει και να αναδείξει τα επιτεύγματα, αλλά και τους προβληματισμούς των στελεχών Πληροφορικής.
Να αποτελέσει σημείο αναφοράς και επικοινωνίας σε ετήσια βάση και να καθιερωθεί ως θεσμός.

Για να δείτε το ρπόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Όλες οι εκδηλώσεις