Το ηλεκτρονικό βιβλίο στην Ελλάδα: 10 χρόνια μετά

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 04/02/2019
08:30 - 10:30

Τοποθεσία
Ιανός

Κατηγορία(ες)


Εκδήλωση στο πλαίσιο και με τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Το ηλεκτρονικό βιβλίο στην Ελλάδα: 10 χρόνια μετά» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα) στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την εκδήλωση διοργανώνουν το website για τα ebooks και τις ψηφιακές εκδόσεις Ηλεκτρονικός Αναγνώστης / Eanagnostis και το βιβλιοπωλείο IANOS με τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου / Δήμος Αθηναίων.

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων παρουσίας στην Ελλάδα των ηλεκτρονικών βιβλίων για το ευρύ αναγνωστικό κοινό, συζητάμε τη διαδρομή από τα πρώτα ebooks και τις εξειδικευμένες συσκευές ανάγνωσης έως το «Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και εξετάζουμε τις προοπτικές της διάδοσης της ηλεκτρονικής ανάγνωσης και του μετασχηματιστικού ρόλου των ηλεκτρονικών βιβλίων για τους αναγνώστες και για τον κλάδο του βιβλίου.

Συνομιλούν οι: Νίκος Αργύρης (Nikos Argyris, εκδότης, Εκδόσεις Ίκαρος – Ikaros Publishing), Σωκράτης Καμπουρόπουλος (Socrates Kabouropoulos, πρώην υπεύθυνος Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου), Αργύρης Καστανιώτης (Argyris Kastaniotis, εκδότης, Εκδόσεις Καστανιώτη) και Φίλιππος Τσιμπόγλου (Filippos Tsimpoglou, γενικός διευθυντής της Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος – National Library of Greece). Συντονίζει ο Μιχάλης Καλαμαράς (Michalis Kalamaras, ιδρυτής του website «Ηλεκτρονικός Αναγνώστης – eAnagnostis.gr»). Χαιρετισμό θα απευθύνει η Εριφυλη Μαρωνιτη, διαχειρίστρια έργου της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και συντονίστρια του Athens Culture Net – Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην ενότητα «Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης» της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση (John S. Latsis Public Benefit Foundation) και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση (Ίδρυμα Ωνάση / Onassis Foundation), το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη (Athanasios C. Laskaridis Charitable Foundation) και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ – OSDEL). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Athens International Airport “Eleftherios Venizelos”) και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ –StaSy (Sta.Sy.)).

Περισσότερες πληροφορίες: Μιχάλης Καλαμαράς, michalis@eanagnostis.gr, κιν. 6932307449.

#Κατεβάστε: Media Kit (Δελτίο Τύπου, αφίσα, πρόσκληση, λογότυπα) – https://drive.google.com/open?id=1s17yps0zlNf9DsQqGMT8UIIim7MHXzop

Η εκδήλωση
– στο eAnagnostis.gr: http://www.eanagnostis.gr/elektroniko-vivlio-ellada-10-chronia-meta/
– στο website του Ιανού: https://www.ianos.gr/events/to-ilektroniko-vivlio-stin-ellada-10-xronia-meta-ekd.html
– στο website της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου: https://athens2018.gr/drasis_kai_ekdilosis/το-ηλεκτρονικό-βιβλίο-στην-ελλάδα-10-χρ/

Όλες οι εκδηλώσεις