Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

OSGeo-Live 9.5: Μια διανομή GNU/Linux για την προώθηση, τεκμηρίωση και ανάπτυξη του Ελεύθερου και Ανοιχτού Γεωχωρικού Λογισμικού FOSS4G

April 16 @ 13:30 - 14:00

Το OSGeo-Live (http://live.osgeo.org) είναι ένα αυτόνομο εκκινήσιμο USB, DVD ή Εικονική Μηχανή, που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε μια μεγάλη ποικιλία γεωχωρικών λογισμικών ανοιχτού κώδικα χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσετε τίποτα στον υπολογιστή σας. Αποτελείται αποκλειστικά από ελεύθερο λογισμικό, επιτρέποντας την ελεύθερη διανομή και αναπαραγωγή. Παρέχει προεγκατεστημένες και ρυθμισμένες περισσότερες από 60 εφαρμογές για μια ευρεία γκάμα γεωχωρικών εφαρμογών, που περιλαμβάνουν αποθήκευση, δημοσίευση στο διαδίκτυο, επισκόπηση, επεξεργασία και ανάλυση γεωχωρικών δεδομένων. Επιπλέον περιλαμβάνει ανοιχτά γεωχωρικά δεδομένα και εγχειρίδια χρήσης.
Η παρουσίαση αυτή αφορά την νέα έκδοση του OSGeo-Live 9.5 που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2016, και στόχο έχει να εισάγει τους νέους χρήστες στις έννοιες των Ελεύθερων και Ανοιχτών Γεωχωρικών Εφαρμογών, των Ανοιχτών Γεωχωρικών Προτύπων, καθώς και να αποτελέσει την πρώτη τους επαφή με τον οργανισμό OSGeo. Η παρουσίαση επιχειρεί μια σύντομη περιγραφή όλων των διαθέσιμων εφαρμογών, χωρισμένων σε θεματικές κατηγορίες που αφορούν εφαρμογές GIS, χωρικές βάσεις δεδομένων, διαδικτυακές εφαρμογές χαρτογραφίας, βιβλιοθήκες για προγραμματιστές και πολλά άλλα.

Details

Date:
April 16
Time:
13:30 - 14:00
Event Tags:
,

Venue

Αμφιθέατρο 001

Organizer

Άγγελος Τζώτσος