Αρχείο:Report of methodology and guidance for modelling and publishing administrative processes.pdf

From Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό ανοιχτού κώδικα
Jump to navigation Jump to search

Report_of_methodology_and_guidance_for_modelling_and_publishing_administrative_processes.pdf(0 × 0 pixels, file size: 339 KB, MIME type: application/pdf)

σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να προετοιμαστεί και να προταθεί ένα μοντέλο ηλεκτρονικής παροχής δημόσιων υπηρεσιών το οποίο να είναι συμβατό με τα υφιστάμενα Ευρωπαϊκά πρότυπα, και πιο συγκεκριμένα το Core Public Service Vocabulary (CPSV), λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.Οι δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται από κυβερνητικές διαδικτυακές πύλες, συνήθως είναι τεκμηριωμένες με κάποιον αυτοσχέδιο ή κατά περίπτωση τρόπο, ακόμη και εντός του ίδιου κράτους. Αυτό έχει ως συνέπεια την έλλειψη συναντίληψης ή ακόμη και του ορισμού της έννοιας της «δημόσιας υπηρεσίας». Κάθε σύστημα χρησιμοποιεί τη δική του περιγραφή των δημοσίων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα την παραγωγή κατακερματισμένης πληροφορίας, η οποία έχει περιορισμένη προστιθέμενη αξία έξω από τον «κόσμο» του συστήματος στο οποίο ανήκει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στη διασύνδεση, την επαναχρησιμοποίηση και τον συνδυασμό υπηρεσιών/πληροφοριών μεταξύ συτημάτων. Λόγω αυτής της κατάστασης, είναι πολύ δύσκολο να συγκεραστούν πληροφορίες από διάφορες διαδικτυακές πύλες ή να συνδυαστούν υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τη δημιουργία νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Επιπλέον, δεν είναι δυνατή η δημιουργία μηχαναγνώσιμων περιγραφών δημοσίων υπηρεσιών, το οποίο θα μπορούσε να διευκολύνει την αναζήτηση ή τη σύνθεση μιας δημόσιας υπηρεσίας. Υπάρχουν χιλιάδες ιστοσελίδες με πληροφορίες σχετικά με δημόσιες υπηρεσίες και δημόσιες διαδικασίες, ωστόσο υπάρχει η ανάγκη κάποιος άνθρωπος να τις ανακαλύψει, να τις διαβάσει, να τις καταλάβει, να τις επεξεργαστεί, να εξάγει τις χρήσιμες γι’αυτόν πληροφορίες και τελικά να τις χρησιμοποιήσει. 

File history

Click on a date/time to view the file as it appeared at that time.

Date/TimeDimensionsUserComment
current16:52, 1 March 20180 × 0 (339 KB)Pkst-1 (talk | contribs)σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να προετοιμαστεί και να προταθεί ένα μοντέλο ηλεκτρονικής παροχής δημόσιων υπηρεσιών το οποίο να είνα...

There are no pages that use this file.