Κατάλογος Κοινοτήτων Ανοιχτών Τεχνολογιών

From Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό ανοιχτού κώδικα
Revision as of 08:20, 4 August 2015 by Pkst (talk | contribs) (Νέα σελίδα με ' hellugHELLUG – Ένωση Φίλων και Χρηστών Linux Η Ένωση Χρηστών και Φίλων Linux Ελλάδος (Hellenic Linux User Group –...')
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

hellugHELLUG – Ένωση Φίλων και Χρηστών Linux

Η Ένωση Χρηστών και Φίλων Linux Ελλάδος (Hellenic Linux User Group – HEL.L.U.G.) αποτελεί τον επίσημο μη κερδοσκοπικό σύλλογο με στόχο τη διάδοση του λειτουργικού συστήματος Linux, την υποστήριξη των χρηστών του στην Ελλάδα καθώς και τη δημιουργία κοινής βάσης τεχνογνωσίας σχετικά με το Ελεύθερο Λογισμικό γενικότερα.

Δικτυακός τόπος : http://www.hellug.gr Forum: https://forum.hellug.gr/greeklugΈνωση Ελλήνων Χρηστών & Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ (GreekLug)

Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών & Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος με έδρα την Θεσσαλονίκη με στόχο την διάδοση και προώθηση του ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού και των ανοιχτών τεχνολογιών,

Δικτυακός τόπος: http://www.greeklug.gr


acoswΑκαδημαϊκή κοινότητα ανοικτού λογισμικού Δυτικής Μακεδονίας A.C.O.S.W.M

Η Ακαδημαϊκή κοινότητα ανοικτού λογισμικού Δυτικής Μακεδονίας έχει σαν στόχο την βελτίωση και προώθηση του ου ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού στο χώρο της Δυτική Μακεδονίας

Δικτυακός τόπος: http://www.acoswm.gr

plug Πτολεμαΐδα Linux User Group

Η κοινότητα φίλων και χρηστών Linux στην Πτολεμαΐδα

Δικτυακός τόπος: http://www/plug.gr


aueb Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η κοινότητα φίλων και χρηστών του Ελεύθερου λογισμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δικτυακός τόπος: http://foss.aueb.gr/


ntuaΚοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ

H Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ φιλοδοξεί να αποτελέσει μία σημαντική πηγή πληροφόρησης για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου πάνω σε θέματα ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοικτού κώδικα (F.O.S.S.). Η Κοινότητα δημιουργήθηκε από φοιτητές του Πολυτεχνείου, με σκοπό τη υποβοήθηση της διάδοσης του ελεύθερου και ανοικτού λογισμικού μέσα στο ΕΜΠ και κατ” επέκταση και σε άλλους ακαδημαϊκούς και κοινωνικούς χώρους.

Δικτυακός τόπος: https://foss.ntua.gr/


suse H ελληνική κοινότητα του openSUSE

Δικτυακός τόπος: https://el.opensuse.org/Main_Page


ubuntuΕλληνική Κοινότητα του Ubuntu

Δικτυακός τόπος: http://www.ubuntu-gr.org/

Φόρουμ: http://forum.ubuntu-gr.org/index.php


joomlaΕλληνική κοινότητα χρηστών Joomla

Δικτυακός τόπος: http://www.joomla.gr/

Φόρουμ: http://forum.joomla.gr/


logomint H ελληνική κοινότητα του Linuxmint

Δικτυακός τόπος: http://linuxmint.gr/


drupal Ελληνική κοινότητα Drupal

Δικτυακός τόπος: http://mydrupal.gr/

Το myDrupal είναι μια κοινότητα που φιλοδοξεί να υποστηρίξει τους Έλληνες χρήστες του και να βοηθήσει στην μετάφραση του στα ελληνικά.


jhug Ελληνική κοινότητα προγραμματιστών Java

Δικτυακός τόπος: http://www.jhug.gr


gjsΕλληνικό JavaScript User Group

Μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ενδιαφέρονται για θέματα που αφορούν την JavaScript και γενικότερα το Web Development, είτε από την πλευρά του client (client-side, HTML, CSS), είτε στον server (Node.js, AppEngineJS, RingoJS)

Δικτυακός τόπος: http://greecejs.org/ dollibar Ελληνική κοινότητα χρηστών του Dolibarr ERP/CRM

Δικτυακός τόπος: https://www.dolibarr.gr/


debian Η ελληνική κοινότητα του DEBIAN

Δικτυακός τόπος: http://www.debian.grfedora

H ελληνική ομάδα του Fedora


H ελληνική ομάδα του Fedora έχει σαν στόχο την πλήρη ελληνική υποστήριξη βελτίωση και προώθηση της διανομής του Fedora Δικτυακός τόπος: http://el.fedoracommunity.org/ gnomeΗ Ελληνική κοινότητα του GNOME

H ελληνική ομάδα του GNOME έχει σαν στόχο την πλήρη ελληνική υποστήριξη και προώθηση του περιβάλλοντος επιφάνειας εργασίας του GNOME

Δικτυακός τόπος : http://www.gnome.gr


aegeanΚοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δικτυακός τόπος: https://foss.aegean.gr/

Η Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Πανεπιστημίου Αιγαίου, είναι μια ομάδα χρηστών ελεύθερου λογισμικού με κοινή σύνδεση το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που έχει σαν στόχο την προώθηση και ανάπτυξη του ΕΛ/ΛΑΚ εντός και εκτός του Πανεπιστημίου Αιγαίου.Κοιteidelladasνότητα ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας


Δικτυακός τόπος: https://foss.tesyd.teimes.gr/nodepatrlugΣύλλογος φίλων Λίνουξ Πάτρας


Το Patras Linux User Group, χαϊδευτικά PLUG ή Σύλλογος φίλων Λίνουξ Πάτρας πιο επίσημα, είναι μία ομάδα ανθρώπων με κοινό ενδιαφέρον το ελεύθερο λογισμικό που ξεκίνησε την πορεία της το 2007.

Δικτυακός τόπος: http://www.patras-lug.gr/

chania Σύλλογος Φίλων Ανοικτού Λογισμικού Χανίων

Ο Σύλλογος Φίλων Ανοικτού Λογισμικού Χανίων είναι μια ομάδα χρηστών ελεύθερου λογισμικού με στόχο την βελτίωση και διάδοση του Ελέυθερου και ανοικτού λογισμικού

Δικτυακός τόπος: http://www.chania-lug.gr/owaspΕλληνική ομάδα εργασίας του OWASP

Η ελληνική ομάδα εργασίας του OWASP (Open Web Application Security Project)δημιουργήθηκε το 2005, με κύριο στόχο την ενημέρωση και την αφύπνιση της ελληνικής κοινότητας αναφορικά με τους κινδύνους ασφαλείας στις διαδικτυακές εφαρμογές. Σήμερα, η ελληνική ομάδα του OWASP δραστηριοποιείται σε προγράμματα Ελεύθερου/Ανοικτού λογισμικού καθώς και μεταφράσεις κειμένων του OWASP στα ελληνικά, προωθώντας την ιδέα του OWASP σε τοπικό επίπεδο.

Δικτυακός τόπος: https://owasp.wordpress.com/pgslΕλληνική κοινότητα PostgreSQL

To postgresql.gr αποτελεί μια προσπάθεια ενημέρωσης και υποστήριξης σχετικά με την PostgreSQL στην Ελλάδα

Δικτυακός τόπος: http://www.postgresql.gr/ wpgrΕλληνική Κοινότητα WordPress

Δικτυακός τόπος: http://www.wordpress-gr.org/
Ανοιχτοί συλλογικοί χώροι ανοιχτού λογισμικού και τεχνολογίας


Αθήνα hspaceHackerspace.gr [HSGR]

Δικτυακός τόπος: https://www.hackerspace.gr/

Το Hackerspace είναι ένας ανοιχτός χώρος δημιουργικότητας, συνεργασίας, έρευνας, ανάπτυξης και φυσικά μάθησης. Είναι όμως και κάτι περισσότερο από ένας φυσικός χώρος. Είναι μια ενεργή κοινότητα ανθρώπων με ιδέες που πηγάζουν από τη φιλοσοφία του Ελεύθερου Λογισμικού.


Πάτρα pspaceP-Space

Δικτυακός τόπος: http://www.p-space.gr/

Το P-Space είναι ένα hackerspace στην Πάτρα, δηλαδή ένας συλλογικός χώρος στον οποίο μπορούν να συναντηθούν άτομα με κοινά -ή όχι!- ενδιαφέροντα για να δημιουργήσουν και να συνεργαστούν.


Θεσσαλονίκη


techministryTechministry

To Techministry είναι ένας χώρος χώρος συνεργασίας και διαμοιρασμού της γνώσης που είναι ανοιχτός και προσβάσιμος για όλους. Ένας χώρος αφιερωμένος στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών βασισμένα στη φιλοσοφά του ανοικτού λογισμικού και των ανοπικτών τεχνολογιών .

Δικτυακός τόπος: http://www.techministry.gr/

Ηράκλειο Κρήτης lampaki Το Λαμπάκι

Ένας ανοικτός χώρος συνεργασίας βασισμένος στις αρχές της ανοιχτότητας και συνεργατικότητας Δικτυακός τόπος: http://www.tolabaki.gr/


Open Networks awmnΑσύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών

Το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών είναι μία μη κερδοσκοπική ασύρματη κοινότητα που έχει σκοπό την ανάπτυξη, χρήση και προώθηση ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών Δικτυακός τόπος: http://www.awmn.net/ Ασύρματες Κοινότητες της Ελλάδας

Δικτυακός τόπος: http://www.awmn.net/content.php?r=168


radio Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (Σ.Ρ.Ε) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ενδιαφέρεται για τη διάδοση του ραδιοερασιτεχνισμού, την προαγωγή των συμφερόντων της υπηρεσίας ραδ/χνη, τον πειραματισμό καθώς και την αναβάθμιση της τεχνικής των ραδιοεπικοινωνιών, εγκατάσταση δικτύων ραδιοεπικοινωνίας ως προσφορά στο κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (Σεισμοί, Δασικές Πυρκαγιές, Πλημμύρες, Ακραία καιρικά φαινόμενα, κλπ).

Δικτυακός τόπος: http://www.grc.gr/index.html