Χρήστης:Ellak-editor/sandbox/Minutes συνάντησης ομάδας εργασίας Θεσσαλονίκης

From Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό ανοιχτού κώδικα
< Χρήστης:Ellak-editor/sandbox
Revision as of 11:13, 28 December 2015 by Pkst (talk | contribs) (Νέα σελίδα με ' Ομάδα εργασίας ΕΕΛ/ΛΑΚ Θεσσαλονίκης 21/11/2015 Το Σάββατο 21/11/2015 στη 3η συνάντηση της ομάδας ερ...')
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search


Ομάδα εργασίας ΕΕΛ/ΛΑΚ Θεσσαλονίκης 21/11/2015

Το Σάββατο 21/11/2015 στη 3η συνάντηση της ομάδας εργασίας της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν οι Βασίλης Μπάνος, Sergey Tsabolov, Αντώνης Μπαλασάς, Νίκος Ζέστας και Δαμιανός Κράπης.


Τον χώρο για να υλοποιηθεί η συνάντηση, μας τον παραχώρησε η GreekLUG, την οποία ευχαριστούμε θερμά και ιδιαιτέρως το μέλος της Sergey Tsabolov.


Στην συνάντηση αναπτύχθηκαν διάφορες προτάσεις και ιδέες για την προώθηση και την δημιουργία έργων ανοιχτού κώδικα. Μεγαλύτερο βάρος έπεσε στη δυνατότητα ανάπτυξης λογισμικού από τα μέλη της ομάδας.


Από τον Νίκο Ζέστα προτάθηκε η δημιουργία ενός συστήματος ανατροφοδότησης των δημοτικών υπηρεσιών με άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπαλλήλων - τεχνικών - συνεργείων με ζητήματα που καταγράφουν οι πολίτες ή οι αρχές. Το σύστημα θα πρέπει να υλοποιεί ένα έργο-αποστολέα, που να κατευθύνει το αίτημα κατευθείαν στον αρμόδιο υπάλληλο - υποστηρικτής (ή στους αρμόδιους). Η βασική αρχή του συστήματος θα πρέπει να είναι η πλήρως διαφανής υλοποίηση, χωρίς καμιά επέμβαση / τροποποίηση στην εκάστοτε υπάρχουσα ψηφιακή δομή - πέραν της δήλωσης κάθε υπαλλήλου ως υποστηρικτής συγκεκριμένων εργασιών. Επίσης πρότεινε τη δημιουργία ενός ταξινομικού εργαλείου με γραφικό περιβάλλον εργασίας, με τη βοήθεια του οποίου θα μπορούν να γίνονται συσσωματώσεις (clustering) αντικειμένων-εννοιών κατ' εφαρμογή συγκεκριμένων κάθε φορά διαφορετικών κριτηρίων. Τέλος πρότεινε την δημιουργία εκπαιδευτικού λογισμικού στο μάθημα της Γεωμετρίας. Τα προτεινόμενα συστήματα θα υποστηρίζονται από εργαλεία ανοικτού CAD.


Ο Αντώνης Μπαλασάς αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια φόρμα καταγραφής τον ενδιαφερόμενων προγραμματιστών, που θέλουν να συμμετέχουν στην υλοποίηση κάποιων έργων και ανέλαβε την δημιουργία της. Επίσης τόνισε ότι θεωρεί αναγκαίο να οριστεί κάποιος συντονιστής έργου, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των διαδικασιών.

Ο Sergey πρότεινε την αναβάθμιση κάποιου από τα υφιστάμενα Open Office συστήματα και την πλαισίωση του με επιπλέον χρήσιμα εργαλεία.

Για τα μέλη που επιθυμούσαν οι συναντήσεις μας να γίνονται ημέρα Σάββατο και δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στις προηγούμενες συναντήσεις μας, τους ενημερώνουμε ότι υπάρχει δυνατότητα να συναντηθούμε και αυτό το Σάββατο 28/11/2015. Ο Sergey μας διαθέσει το χώρο της GreekLUG την ίδια ακριβώς ώρα.