Οδηγίες Χρήσης Blogs Ομάδων Εργασίας

From Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό ανοιχτού κώδικα
Revision as of 15:53, 21 July 2015 by Pkst (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

                ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

             

Στο πλαίσιο διάχυσης της δουλειάς που γίνεται στις ομάδες εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ και για να μπορέσετε να διαχειριστείτε και να δημοσιεύετε περιεχόμενο, κείμενα και πολυμεσικό υλικό συντάξαμε τις παρακάτω οδηγίες, προφανώς μπορείτε να τις βελτιώνετε.

Είναι πολύ σημαντικό τα άρθρα που δημοσιεύετε να είναι έως 600 λέξεις, να συνδιάζονται με φωτογραφία (με άδεια cc) σχετική με το θέμα του άρθρου, και να συνοδεύονται από tags, λέξεις κλειδιά σχετικές με το περιεχόμενο, στα αγγλικά. 

Όλα τα άρθρα, δημοσιεύονται κάθε μήνα στο ενημερωτικό δελτίο που αποστέλεται από την ΕΕΛ/ΛΑΚ  σε περίπου 18000 εγγεγραμμένους χρήστες. ( Δείτε όλα τα ενημερωτικά δελτία 2010-2014 εδώ )

Χρειάζεται να συνδεθείτε στο περιβάλλον διαχείρισης, πληκτρολογώντας στο browser σας το αντίστοιχο administration url.

 

Blog URL Blog URL Administration
http://opengov.ellak.gr/ http://opengov.ellak.gr/wp-admin
http://opendata.ellak.gr/ http://opendata.ellak.gr/wp-admin
http://openhardware.ellak.gr/ http://openhardware.ellak.gr/wp-admin
http://edu.ellak.gr/ http://edu.ellak.gr/wp-admin
http://legal.ellak.gr/ http://legal.ellak.gr/wp-admin
http://openwifi.gr http://openwifi.gr/wp-admin
https://smartcities.ellak.gr https://smartcities.ellak.gr/wp-admin

Στην φόρμα εισόδου που εμφανίζεται, χρησιμοποιήστε τα username και password που έχουν ήδη αποσταλεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις σας, και κάνετε είσοδο ως τοπικοί χρήστες του wordpress.

Screen-Shot-2014-12-05-at-4.03.20-PM-1024x586.png

Αφού συνδεθείτε επιτυχώς με τον προσωπικό σας λογαριασμό, εμφανίζεται ο πίνακας ελέγχου και οι διαθέσιμες επιλογές στο αριστερό μενού, που παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω.

Posts : Δημιουργία νέου άρθρου, κατηγορίας περιεχομένου, λέξεων κλειδιών.

Αφορά το δυναμικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας, το οποίο μπορεί να κατηγοριοποιηθεί και να παρουσιάζεται θεματικά, βασισμένο στην χρονολογική σειρά δημοσίευσης.

Μεταξύ των πληροφοριών που εμφανίζεται είναι ο τίτλος του άρθρου, ο συγγραφέας του, οι κατηγορίες που ανήκει,οι λέξεις κλειδιά που το συνοδεύουν, ο αριθμός σχολίων και η ημερομηνία δημοσίευσης, που είναι η ημερομηνία που το άρθρο τροποποιήθηκε για τελευταία φορά.

Προσθέτοντας νέο άρθρο

1) Γράψτε τον τίτλο και το κύριο μέρος του άρθρου προς δημοσίευση.

Arthrografia.png

2) Κάνετε τις απαραίτητες μορφοποιήσεις στο κείμενό σας, με τη χρήση των εικονιδίων της γραμμής εργαλείων.

3) Στην ενότητα “Κατηγορίες” (categories) που εμφανίζεται στα δεξιά της οθόνης επιλέξτε μία ή περισσότερες κατηγορίες στις οποίες εντάσσεται θεματικά η δημοσίευσή σας. (δημιουργήστε καινούργια, ή επιλέξτε μια από τις υπάρχουσες).

4)Στην ενότητα “Ετικέτες” (Tags) δηλώστε για το άρθρο σας μια ή περισσότερες λέξεις κλειδιά. Οι ετικέτες που θα συνοδεύουν το άρθρο, πρέπει να έχουν λογική συνοχή με το θέμα του άρθρου.

Eisagwghpolymeswn.png

7) Για να ανεβάσετε μια νέα φωτογραφία από τον τοπικό υπολογιστή σας, επιλέγετε “ Προσθήκη Πολυμέσων”, και αναζητήστε την φωτογραφία σας.

8) Αφού επιλέξετε τη φωτογραφία που θέλετε να συνοδεύει το άρθρο σας, τέλος, επιλέγετε “Ορίστε εικόνα” , κάτω δεξιά. Όταν έχετε ολοκληρώσει όλα τα παραπάνω βήματα ακολουθιακά, μπορείτε να δημοσιεύσετε το νέο άρθρο σας, επιλέγοντας “Publish”.

Media: Διαχείριση των εικόνων, έγγραφων ή αρχείων που ανεβάζετε. Μπορείτε να περιηγηθείτε στη βιβλιοθήκη πολυμέσων, καθώς και να επεξεργαστείτε και να ενημερώσετε τα αρχεία σας.

Εισαγωγή εικόνας από τον υπολογιστή σας.

Add media . Mεταφορτώνετε την εικόνα που θέλετε από τον υπολογιστή σας στο blog.

Pages: Δημιουργία και διαχείριση του στατικού περιεχομένου. ( Σε αντιστοιχία με την συγγραφή άρθρου)

Comments: Μπορείτε να διαχειριστείτε όλα τα σχόλιά που αφήνουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας, απαντώντας σε αυτά, διαγράφοντάς τα, ή με τη σήμανσή τους ως ανεπιθύμητα.

Λήψη ενημέρωσης για τις αλλαγές