Κυκλοφόρησε το GnuCash 1.8.8

Κυκλοφόρησε η καινούρια έκδοση του GnuCash 1.8.8 . To Gnucash είναι μια εφαρμογή με την οποία ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει το σύνολο της οικονομικής του κατάστασης στο επίπεδο λεπτομέρειας που αυτός επιθυμεί (τράπεζες,πιστωτικές κάρτες,δάνεια,φόροι κτλ).


Επίσης υπάρχει η δυνατότητα από την εκδοση 1.8.x να χρησιμοποιηθεί και σε μικρές επιχειρήσεις για την παρακολούθηση του συνόλου των λογαριασμών τους (μισθοδοσία, πελάτες, προμηθευτές τράπεζες, έκδοση τιμολογίων,φόροι κτλ).

Το Gnucash βασίζεται στο περιβάλλον gnome1.x ,αποτελεί μέρος του Gnome Office και ήδη βρίσκεται στο στάδιο μεταφοράς του σε περιβάλλον gnome2.x (πρόβλεψη για την ολοκλήρωση της μεταφοράς αρχές του 2004)

Ο εξελληνισμός της εφαρμογής σημείωσε πρόοδο και πλησιάζει το 70% ( μόλις το ξεπεράσει θα θεωρηθεί οτι υποστηρίζεται και η ελληνική γλώσσα).

Ακόμα χρειάζεται η μετάφραση των έτοιμων σχεδίων λογαριασμών

(έχουν μεταφραστεί τα πιό βασικά), της τεκμηρίωσης όπως επίσης μια επέμβαση στο module τις pearl finance-quote ώστε να αντλούνται αυτόματα τιμές ελληνικών μετοχών από τόπους όπως το ΧΑΑ ή το in.gr ναυτεμπορική κτλ Εθελοντές (με γνώση οικονομικών ή pearl) μπορούν να απευθυνθούν στο Νίκο Χαρωνιτάκη για την ολοκλήρωση του εξελληνισμού.

Σύνδεσμοι:

http://www.gnucash.org/docs/v1.8/C/gnucash-guide/(official)

http://www.aerospacesoftware.com/GNU_Cash_for_Business_users_Howto_Guide.html (external)

περισσότερα στο www.gnucash.org

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com