Μαθαίνοντας (και) με υπολογιστές – 2ο κάλεσμα

Από το Σεπτέμβριο 2009 δύο Ελληνικά σχολεία, το Γυμνάσιο της Σμίνθης και το 2ο πειραματικό δημοτικό Φλώρινας, χρησιμοποιούν μαθητικούς υπολογιστές OLPC XO-1 σε μία τους τάξη. Σε συνέχεια αυτού του πιλοτικού προγράμματος, το Re-public και η ΕΕΛ/ΛΑΚ απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα για την αποστολή και χρήση 500 ακόμα μαθητικών υπολογιστών OLPC XO-1 σε Ελληνικά σχολεία.

Καλούμε όποια/ον δάσκαλα/ο ή σχολείο ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο πρόγραμμα να επικοινωνήσει μαζί μας στο pilot@re-public.gr.

Για την πιο αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια στις 28 Νοεμβρίου 2009 στη Θεσσαλονίκη και τις 5 Δεκεμβρίου 2009 στην Αθήνα. Η αποστολή των μαθητικών υπολογιστών θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2010.

Οι προυποθέσεις για την συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα είναι:

– Η σύμφωνη γνώμη από έναν τουλάχιστον δάσκαλο του σχολείου, τη διεύθυνση του σχολείου, τους μαθητές, και του συλλόγου γονέων για την χρήση των υπολογιστών στην εκπαιδευτική διαδικασία

–  Η σύμφωνη γνώμη των παραπάνω ότι οι μαθητικοί υπολογιστές θα ανήκουν στους μαθητές για την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

–  Η συνεργασία με την ομάδα του Re-public και της ΕΕΛ/ΛΑΚ στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την χρήση των υπολογιστών μέσα και έξω από την τάξη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται πρωταρχικά σε σχολεία ευαίσθητων περιοχών, είτε οικονομικά υποβαθμισμένων, είτε/και περιοχών όπου τα ελληνικά δεν είναι ή μητρική γλώσσα των περισσότερων μαθητών.

Δείτε τις ως τώρα δράσεις του πιλοτικού προγράμματος στα www.re-public.gr/if και http://olpc.ellak.gr

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com