Μαθήματα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών υλοποιεί το έργο «ΠΛΟΗΓΙΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ: Ενίσχυση διάθεσης ηλεκτρονικού περιεχομένου και παροχή πληροφοριακής παιδείας στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας», το οποίο εκτελείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΙ (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ-Ενέργεια 2.1.3, Κατηγορία Πράξεων δ «Ενίσχυση και Εμπλουτισμός Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών») με χρονική διάρκεια από 01/07/2000 μέχρι 30/09/2008 και συγχρηματοδοτείται μέσω του ΥΠΕΠΘ από την Ευρωπαϊκή Ένωση [3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης κατά 75% Κοινοτική Συμμετοχή (ΕΚΤ) και 25% Εθνικοί πόροι (ΥΠΕΠΘ/ΕΥΔ ΕΠΕΑΕΚ)].

Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του προγράμματος, η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου ανέλαβε τη δημιουργία και διεξαγωγή προγράμματος ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης σχετικά με τις βασικές δεξιότητες χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.



Για τη διεξαγωγή των μαθημάτων χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης Moodle, στο περιβάλλον της υπηρεσίας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της Βιβλιοθήκης, Τηλεμάθεια (http://telemathea.uom.gr/)

Το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού υλικού αποτελεί μετάφραση των αντίστοιχων ενοτήτων του Open ICDL, που παραχωρήθηκαν από το ICDL Foundation Africa [http://www.icdl.co.za/pages/top.htm] στην ομάδα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης προς μετάφραση και χρήση, υπό τα πλαίσια της άδειας Creative Commons.

Από το νέο έτος θα ξεκινήσει η διάθεση των μαθημάτων με αντικείμενο τις Εφαρμογές Γραφείου OpenOffice.org. Συγκεκριμένα θα διατεθούν οι ενότητες: Επεξεργασία κειμένου (OpenOffice.org Writer), Λογιστικά φύλλα (OpenOffice.org Calc), Παρουσιάσεις (OpenOffice.org Impress), τόσο για χρήστες Linux όσο και για χρήστες MS Windows.

Η διάρκεια διεξαγωγής κάθε μαθήματος θα είναι 7 εβδομάδες. Κάθε μάθημα ολοκληρώνεται με ερωτήσεις κατανόησης και εργασίες, ενώ περιλαμβάνει και μία τελική αξιολόγηση. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να τις ολοκληρώσουν, προκειμένου να διαμορφώσουν τόσο οι ίδιοι, όσο και ο καθηγητής, εικόνα της απόδοσής τους. Στο τέλος του μαθήματος οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που αφορούν στις διάφορες παραμέτρους του μαθήματος. Μέσα από τις απαντήσεις θα είναι δυνατόν να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο ποιοτικά αποτέλεσμα στο τελικό έργο. Στο τέλος του σεμιναρίου στους συμμετέχοντες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την παρακολούθηση του κάθε μαθήματος, σχετική βεβαίωση. Σε κάθε μάθημα θα συμμετέχουν 20 άτομα.

 

Από σήμερα 11 Δεκεμβρίου 2007 έως και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007 γίνονται δεκτές οι δηλώσεις συμμετοχής για το μάθημα Επεξεργασία Κειμένου. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://telemathea.uom.gr/form_writer.php.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 14 Ιανουαρίου 2008 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 2 Μαρτίου 2008. Οι συμμετέχοντες (και μόνο αυτοί) θα ειδοποιηθούν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Γενικές πληροφορίες

Επιβλέποντες καθηγητές

Κωνσταντίνος Μαργαρίτης mfl@uom.gr 

Βασίλειος Δαγδιλέλης mfw@uom.gr 

Υποστήριξη μαθημάτων

Βασιλική Μολέ mole@uom.gr

Άννα Κρασσά annak@uom.gr

Χρύσα Παπάζογλου papazoglou@uom.gr

Διαχείριση συστήματος

Χρύσα Παπάζογλου telemathea@uom.gr 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com