#12ο e-Government Forum, 12o DigitalHealth Care, 8o DPO & ICT Security World 

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 02/11/2022 - 03/11/2022
Ολοήμερο

Τοποθεσία
Divani Caravel

Κατηγορία(ες) Δεν υπάρχουν κατηγορίες


Τα Συνέδρια διοργανώνονται με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων που εμπλέκονται στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, την Ψηφιακή Υγεία και την Ψηφιακή Ασφάλεια στην Ελλάδα.

Τα Συνέδρια 12ο e-Government Forum, 12o DigitalHealth Care, 8o DPO & ICT Security World διοργανώνονται φέτος ταυτόχρονα, με υβριδικό τρόπο (δια ζώσης στο Divani Caravel και διαδικτυακά) την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων που εμπλέκονται στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, την Ψηφιακή Υγεία και την Ψηφιακή Ασφάλεια στην Ελλάδα. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι υποστηρικτής των Συνεδρίων.

Το 12ο Ετήσιο Συνέδριο “e-Government Forum” με θεματικό άξονα «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Δημόσιας Διοίκησης: Από την Μηχανογράφηση στις Ψηφιακές Πλατφόρμες» επιχειρεί να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις σε κρίσιμους τομείς της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τα έργα που υλοποιούνται και δημιουργούν ισχυρά θεμέλια στο νέο ψηφιακό κράτος, τα οφέλη από την απλούστευση των διαδικασιών, αλλά και τα σημεία που χρειάζονται προσοχής και περαιτέρω ενίσχυσης. Στις δύο ημέρες της διεξαγωγής του, στις 2 και 3 Νοεμβρίου, δεκάδες ομιλητές από τον δημόσιο τομέα, τους φορείς, τις εταιρείες ΤΠΕ θα παρουσιάσουν λύσεις, προτάσεις, θέματα, τάσεις που αποτελούν ολοκληρωμένες προσεγγίσεις ψηφιακού εκσυγχρονισμού του δημοσίου τομέα. Παράλληλα κυβερνητικοί εκπρόσωποι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στρατηγικής στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Στο συνέδριο e-Government Forum, θα συμμετέχει η Διευθύντρια του ΕΚΤ Δρ Εύη Σαχίνη, με ομιλία στη θεματική ενοτητα “Ανάπτυξη Ψηφιακών Υποδομών, Συστημάτων, Ψηφιακών Επικοινωνιών στο Δημόσιο Τομέα” (2/11, 12.00-13.30, Αίθουσα Ολυμπία), καθώς και στην καταληκτική συνεδρίαση “Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση «πυλώνας» ανάπτυξης τεχνογνωσίας στην ελληνική οικονομία” (02/11, 15.30-16.15, Αίθουσα Ολυμπία).

To 12ο Ετήσιο Συνέδριο “Digital Health Care” με θεματικό άξονα «Επανεκκίνηση του Ψηφιακού Εκσυγχρονισμού στην Υγεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση» θα εστιάσει στους τομείς της Ψηφιακής Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης που είναι από τους πλέον σημαντικούς στην λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους πρόνοιας. Βασικός πυλώνας στην εύρυθμη λειτουργία των τομέων αυτών είναι η αδιάλειπτη και ασφαλής λειτουργία συστημάτων ICT/ΤΠΕ. Τα Συστήματα Πληροφορικής στην Υγεία είναι κατά γενική ομολογία σύνθετα, απαιτητικά, ακριβά στη δημιουργία τους και αποτελούν έναν σύνθετο και δύσκολο τομέα για τα στελέχη που ασχολούνται με αυτά.

Στις 2 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του Digital Health Care, ειδικοί από σειρά συγγενών τομέων που συνθέτουν τον τομέα της Ψηφιακής Υγείας θα παρουσιάσουν τις πλέον ενδιαφέρουσες πτυχές του θεματικού άξονα «Επανεκκίνηση του Ψηφιακού Εκσυγχρονισμού στην Υγεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση», ώστε να διερευνηθούν οι κατευθύνσεις  που θα οδηγήσουν το ελληνικό Σύστημα Υγείας να αποκτήσει ισχυρά και καινοτομικά ψηφιακά συστήματα.

To 8ο Συνέδριο «DPO & ICT SECURITY WORLD» με θεματικό άξονα «Υπηρεσίες Ψηφιακής Ασφάλειας σε κρίσιμες υποδομές: Cloud, Data Centers, Digital Platforms, 5G Apps, NGA» είναι το μόνο που συνδυάζει της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ψηφιακής Ασφάλειας. Θα παρουσιάσει σε στελέχη του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα τις τελευταίες τεχνολογικές και νομικές εξελίξεις, που είναι εντελώς απαραίτητες για την λειτουργία των σύγχρονων συστημάτων ψηφιακών υπηρεσιών.

Σε μία περίοδο, που αποδεδειγμένα η Ψηφιακή Ασφάλεια και η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων έχουν καταστεί απαραίτητες προϋποθέσεις για τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και λειτουργία συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνιών, θεσμικά  Συνέδρια όπως το DPO&ICT Security World, αποτελούν μοναδική ευκαιρία ολοκληρωμένης ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ των καθ΄ ύλην αρμοδίων παραγόντων και στελεχών ICT/ΤΠΕ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα , όπως και πολιτικών παραγόντων που επηρεάζουν θεσμικά τον χώρο της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ψηφιακής Ασφάλειας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Όλες οι εκδηλώσεις