1ο Hackathon του MIT HACKING MEDICINE

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 22/02/2019 - 24/02/2019
Ολοήμερο

Τοποθεσία
Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ)

Κατηγορία(ες) Δεν υπάρχουν κατηγορίες


Το HACKATHON είναι ένα μεθοδολογικό εργαλείο για δημιουργική συνεργασία διαφόρων συντελεστών προκειμένου να λύσουν από κοινού τις προκλήσεις που ορίζονται.

Στο πρώτο MIT Hacking Medicine HACKATHON της Αθήνας, από το απόγευμα της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου 2019 έως το απόγευμα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2019, οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις για την προώθηση της ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗΣ στην ΥΓΕΙΑ για όλους και νέα πρότυπα για την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Δυο βδομάδες μετά το 1ο HACKATHON για την Υγεία του HACKING HEALTH ATHENS, το eHealth Forum και το Biomimicry Greece Research & Innovation, και σε συνεργασία με το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας, τη Θερμοκοιτίδα Θ.Ε.Α., και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνουν το 1o MIT HACKING MEDICINE Hackathon στην Αθήνα, στο Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ), Αμερικής 8.

Η «Εγγραμματοσύνη στην Υγεία» βελτιώνει την υγεία και την ευημερία του ανθρώπου. Εγγραμματοσύνη στην υγεία σημαίνει επαρκής γνώση για θέματα υγείας ώστε ο κάθε άνθρωπος να γνωρίζει πώς να προστατεύει την υγεία του και την υγεία των οικείων του. Τα ψηφιακά μέσα αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε μεταξύ μας και λαμβάνουμε πληροφορίες. Πώς μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα μπορούμε να βελτιώσουμε τη γνώση μας για τα θέματα της προσωπικής μας υγείας και της υγείας του περιβάλλοντός μας χωρίς να επιβαρύνεται ιδιαίτερα η πολύπλοκη καθημερινότητά μας. Πώς το ehealth (ψηφιακή υγεία) και τα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να αυξήσουν την εγγραμματοσύνη, χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία που είναι ενσωματωμένα στην καθημερινότητά μας, χωρίς επιπρόσθετη προσπάθεια;

Οι παραδοσιακοί τρόποι επικοινωνίας των ζητημάτων υγείας δεν αποδίδουν… ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ πρέπει να αναδυθούν. Ποιες στρατηγικές επικοινωνίας υγείας, ποιες τεχνολογίες πληροφορικής, ποιες τεχνολογίες εικόνας και ήχου, ποια κανάλια, ποια εργαλεία και μέσα επικοινωνίας πρέπει να υιοθετήσουμε για να βελτιώσουμε τις εκβάσεις υγείας του πληθυσμού και την ποιότητα της υγείας και της περίθαλψης; Τι απαιτείται για τα παιδιά, για τους νέους, για τις μεγάλες ηλικίες; Πώς επηρεάζονται όσοι σχεδιάζουν πολιτικές υγείας στα σημαντικά ζητήματα υγείας;

Για να συμμετέχετε στο MIT HACKING MEDICINE μπορείτε να εγγραφείτε μέσω της ιστοσελίδας της εκδήλωσης: https://www.greecehackhealth.gr/ Επίσης, δείτε το βίντεο και μάθετε για τη διαδικασία του Hackathon.

Ακολουθήστε τη σελίδα του MIT Hacking Medicine Hackathon στο Facebook για άμεσες ενημερώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ομάδα μας στο email: info@greecehackhealth.gr

Όλες οι εκδηλώσεις