#24ο Συνέδριο Infocom World 2022

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 29/11/2022 - 30/11/2022
Ολοήμερο

Τοποθεσία
Divani Caravel

Κατηγορία(ες) Δεν υπάρχουν κατηγορίες


Οι τηλεπικοινωνίες, η συνδεσιμότητα και το ICT, έχουν αποκτήσει τεράστια σημασία – ιδιαίτερα στη «μετά COVID» εποχή» η οποία μας υποχρέωσε σε ένα «ψηφιακό άλμα». Πλέον, με διαφορετικές υποδομές, τεχνολογικές εξελίξεις, διείσδυση στην αγορά και κατανόηση του ρόλου που διαδραματίζει ο ψηφιακός κόσμος, αλλά και πληθώρα έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης, αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Δεν είναι διόλου τυχαίο, ότι για το φετινό 24ο Συνέδριο InfoCom World επιλέξαμε τον τίτλο «Fiber & 5G Highways: DigitAll Greece!». Πέρυσι, μιλούσαμε για ένα «Revolution of the Evolution», με τα δίκτυα πέμπτης γενιάς και τον ευρύτερο τομέα της συνδεσιμότητας να αποτελούν τίτλους στις ενότητες του συνεδρίου. Φέτος, το 5G και τα δίκτυα οπτικής ίνας αποκτούν μεγάλο, κυρίαρχο και κεντρικό ρόλο, καθώς οι απαιτήσεις για ταχύτητες και low latency αυξάνουν. Άρα η ταχύτητα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Αυτό είναι και το αντικείμενο της πρώτης ενότητας!

Η δεύτερη ενότητα αφορά την κυβερνοσφάλεια. Όσο αυξάνεται η χρήση της τεχνολογίας, τόσο αυξάνονται και οι κίνδυνοι. Αυτό μας ώθησε να βάλουμε ψηλά στην ατζέντα στο θέμα του cybersecurity, γιατί “η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη”. Και όσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος, τόσο περισσότερα είναι τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουμε.

Στη συνέχεια έχουμε τα μεγάλα έργα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη διείσδυση των τεχνολογιών στις επιχειρήσεις, την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Άλματα έχει κάνει ο δημόσιος τομέας και μάλιστα με τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία. Όταν μέσα σε 4 χρόνια, περάσαμε από τα 8,8 εκατ. στο 1 δισ. ψηφιακές συναλλαγές με το δημόσιο αυτό τα λέει όλα. Και ενώ αυτό το στοίχημα κερδήθηκε και πλέον απομένει το καλό να γίνει καλύτερο με τη διεύρυνση της παλέτας των υπηρεσιών μία άλλη ανάγκη προκύπτει επιτακτικά.

Αυτή της έγκαιρης υλοποίησης των μεγάλων ψηφιακών έργων που θα αλλάξουν τη μορφή της χώρας και θα τονώσουν σημαντικά την οικονομία που απειλείται από τις αντίξοες συνθήκες. Γι’ αυτό αφιερώσαμε την τρίτη ενότητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα μεγάλα έργα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Όλες οι εκδηλώσεις