#Ημέρα Ενημέρωσης U-SOLVE Urban Hub: Αναπτύξτε την Καινοτόμα Επιχειρηματική Ιδέα σας

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 12/07/2022
18:30 - 20:30

Τοποθεσία
Joist Innovation Park

Κατηγορία(ες) Δεν υπάρχουν κατηγορίες


Η αντιμετώπιση των σύγχρονων αστικών προκλήσεων αποτελεί προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των πόλεων. Η άνθηση δραστήριων επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, μέσα από τα οποία θα αναδυθούν καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις μπορούν συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια. Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN-Sustainable Development Goals) μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη δραστήριων επιχειρηματικών οικοσυστημάτων στα αστικά περιβάλλοντα.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας- iED ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του “Sustainable Development Goals-SDG Urban Hub”, που θα στεγάζεται στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST. Το SDG Urban Hub θα αποτελεί κόμβο όπου θα συνδιαλέγονται η τοπική κοινότητα και οι καινοτόμες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση αστικών προκλήσεων και προβλημάτων, ο οποίος θα λειτουργεί στο πλαίσιο του διακρατικού έργου U-SOLVE. Παράλληλα, θα αποτελεί χώρο υποστήριξης με υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης και πρόσβασης σε χρηματοδότηση για τους φορείς των τριάντα πέντε επιχειρηματικών ιδεών που θα επιλεγούν. Πέντε εξ’ αυτών των ιδεών, θα λάβουν οικονομική υποστήριξη ύψους 10.000 ευρώ για την υλοποίηση τους.

Απώτερος σκοπός του SDG Urban Hub είναι η συμβολή στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου αστικής ανάπτυξης, με πυρήνα την καινοτόμο επιχειρηματικότητα που θα εστιάζει στη αντιμετώπιση των αστικών προκλήσεων και θα δημιουργεί θέσεις εργασίας σε δυναμικούς κλάδους, όπως η κυκλική οικονομία.

Στοχεύοντας στην αναλυτική ενημέρωση των ενδιαφερόμενων φορέων για την ανάπτυξη, την υποστήριξη και χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών που δίνουν λύσεις στις σύγχρονες αστικές προκλήσεις, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας διοργανώνει ανοιχτή ημέρα ενημέρωσης U-SOLVE Urban Hub, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022, 6:30 με 8:15 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πάρκου Καινοτομίας JOIST.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Όλες οι εκδηλώσεις