Βασικοί κανόνες συμμετοχής σε έργα ΕΛ/ΛΑΚ

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 14/01/2020
17:00 - 20:00

Τοποθεσία
ΕΔΥΤΕ - Kεντρική αίθουσα εκδηλώσεων (2ος όροφος)

Κατηγορία(ες) Δεν υπάρχουν κατηγορίες


Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε.) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σας προσκαλούν την Τρίτη 14/01/2020 στις 17:00 ( Στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΔΥΤΕ, Κηφισίας 7, 2ος όροφος) στη διάλεξη-συζήτηση με θέμα:
“Βασικοί κανόνες συμμετοχής σε έργα ΕΛ/ΛΑΚ”
με ομιλητή τον Αλέξιο Ζάβρα,  Senior Open Source Compliance Engineer της Intel

Η παρουσίαση 

Στην εποχή μας  όπου το Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) αποτελεί αναπόσπαστο — αν όχι και το κύριο —  τμήμα οποιουδήποτε λογισμικού, κάθε οργανισμός, ίδρυμα και εταιρεία καλείται να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις διαδικτυακές κοινότητες που είναι σχετικές με το λογισμικό που παράγει ή χρησιμοποιεί.  Η παρουσίαση θα αναλύσει τις σχετικές διεθνείς πρακτικές και κάποιες εμπειρίες από την ανάπτυξη και τελειοποίηση διαδικασιών σχεδιασμένων ώστε να είναι διαφανείς και επεκτάσιμες. Τα αντληθέντα διδάγματα μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε φορέα που ασχολείται με λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Ο ομιλητής

Ο Αλέξιος Ζάβρας είναι ο Senior Open Source Compliance Engineer της Intel. Ασχολείται με το ΕΛ/ΛΑΚ απ’ το 1983 και δραστηριοποιείται σε πολλές κοινότητες του χώρου. Έχει διδακτορικό στην Επιστήμη των Υπολογιστών, έχοντας φοιτήσει στο ΕΜΠ και στο University of Wisconsin – Madison.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ, οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα ενημερωθείτε ώστε να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας.

Όλες οι εκδηλώσεις