Η υπόσχεση των commons

Μόλις δημοσιεύθηκε το πρώτο τμήμα του αφιερώματος του Re-public με τίτλο " H υπόσχεση των commons (κοινά αγαθά)". Μεταξύ άλλων μπορείτε να βρείτε πρωτότυπα κείμενα από τους:

Το ελεύθερο λογισμικό αλλάζει τον τρόπο που παράγεται η αξία, υποστηρίζει ο Richard Stallman, γιατί η επιχείρηση ή ο εργαζόμενος μπορεί να βάλει το λογισμικό να κάνει αυτό που εκείνοι θέλουν. 

Richard Stallman – Το κίνημα για το ελεύθερο λογισμικό


Η τρέχουσα πολιτική οικονομία βασίζεται στο θεμελιώδες λάθος, οι φυσικοί πόροι είναι απεριόριστοι, σημειώνει ο Michel Bauwens. Σε μια κοινωνία βασισμένη στη θεωρία Ρ2Ρ (δίκτυα ομότιμων), η κατάσταση αντιστρέφεται…


Douglas Rushkoff – Commons: Δημιουργώντας ένα εναλλακτικό σύστημα αξιών 

Σε ποιο βαθμό μπορούμε να δημιουργήσουμε αξία ο ένας για τον άλλον χωρίς την παρέμβαση των κυβερνήσεων ή των εταιρικών συμφερόντων; 


Διονυσία Καλλινίκου – Το μέλλον της πνευματικής ιδιοκτησίας

Η πνευματική ιδιοκτησία θα πρέπει και στο μέλλον να δώσει στον καλλιτέχνη κίνητρα για δημιουργία και παραγωγή έργων προς όφελος της πνευματικής κληρονομιάς, της πολυφωνίας και της απεριόριστης ποικιλίας, υποστηρίζει η Διονυσία Καλλινίκου.


Βαγγέλης Καπούλας και Χρήστος Μπούρας – Κοινά ψηφιακά αγαθά

Ο Βαγγέλης Καπούλας και ο Χρήστος Μπούρας αναλύουν κατά πόσο η ιδέα της κοινοκτημοσύνης έχει εντυπωθεί στην ψηφιακή εποχή.   Όλα τα κείμενα του Re-public δημοσιεύονται με την άδεια Creative Commons και μπορούν να αναδημοσιεύονται ελεύθερα με απλή αναφορά της αρχικής πηγής τους. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com