Athens Digital Week 2010

adw2010.pngΓια τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται από την Δήμο Αθηναίων το Athens Digital Week 2010. Η εκδήλωση είναι μια γιορτή για τις νέες και συνερπαστικές τεχνολογίες της εποχής μας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές, ομιλίες, διαδραστικά συμβαντα και θα δώσει σε όλους την ευκαιρία να βιώσουν την τεχνολογία με τρόπο μοναδικό. Θα υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι που θα φιλοξενούν συγκεκριμένες κατηγορίες δραστηριοτήτων. 

Ο επισκέπτης θα μπορεί να γνωρίσει ανθρώπους που ασχολούνται με δραστηριότητες όπως Ρομποτική, Modding (επέμβαση/τροποποίηση PC), παιχνίδια, επιστημονική φαντασία, ΕΛ/ΛΑΚ, ψηφιακή μουσική, επαναστατικές ιδέες για την εξέλιξη της τεχνολογίας, έκθεση καινοτομίας και παρουσίαση της ψηφιακής αίθουσας διδασκαλίας,

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ θα βρίσκεται στο Athens Digital Week μαζί με άλλες κοινότητες ΕΛ/ΛΑΚ, όπως Hellug και Fedora. Όσοι θέλουν να γνωρίσουν το ΕΛ/ΛΑΚ οι άνθρωποι της ΕΕΛ/ΛΑΚ και των άλλων κοιντοτήτων που θα βρίσκονται εκεί, θα είναι διαθέσιμοι να παρέχουν κάποια πληροφορία. Το Athens Digital Week, είναι μιά θαυμάσια ευκαιρία να γνωρίσει κανείς τις εξελίξεις στην τεχνολογία που αφορούν τις καθημερινές ανάγκες. Για όσους ενδιαφέρονται για τα ηλεκτρονικά παράλληλα με το ΕΛ/ΛΑΚ ο τομέας της ρομποτικής είναι ένας τομέας που αξίζει να επισκεφθούν. Υπάρχουν έργα που χρησιμοποιούν ΕΛ/ΛΑΚ όπως το Arduino, που είναι ένα περιβάλλον προγραμματισμού μικροελεγκτών και είναι Ελεύθερο Λογισμικό. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου έργου είναι ότι δίνει και τα ηλεκτρονικά σχέδια με μιά ανοικτή άδεια, οπότε οι ιδέες του ΕΛ/ΛΑΚ μεταδίδονται και χρησιμοποιούνται και από άλλους τομείς της τχνολογίας.

 

Στην αίθοουσα θα γίνουν ομιλίες σχετικά με το Ελεύθερο και Ανοικτό Λογισμικό. Οι ομιλίες θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες καθώς θα γίνει αναφορά σε: θέματα ασφαλείας από την ομάδα OWASP, εργαστήριο με το Arduino, Μαραθώνιος μετάφρασης του Fedora, παρουσίαση Gentoo, mozilla drumbeat, Fedora14, openscience.gr, Hellug και άλλες ενδιαφέρουσες ομιλίες. Ειδικός προσκεκλημένος της εκδήλωσης ο John "maddog" Hall, που εκπροσωπεί το Linux International.

 

To Athens Digital Week 2010 θα γίνει στην τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Οι ώρες προσέλευσης είναι 12.00 μ.μ μεχρι 09.00 μμ. Περισσότερα για το Athens Digital Week 2010 εδώ

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com