Διεθνές Συνέδριο Ανοικτή Πρόσβαση @ ΕΚΤ

logo1Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), στο πλαίσιο των δράσεών της για ανάδειξη και προώθηση του Ανοιχτού Περιεχομένου και της Ανοιχτής Πρόσβασης υποστηρίζει και συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο “Ανοικτή Πρόσβαση @ ΕΚΤ – Αναπτύσσοντας κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές για την καινοτόμο χρήση της δημόσιας και επιστημονικής πληροφορίας” . Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ιδρυτικό μέλος της ΕΕΛ/ΛΑΚ, με έντονη δραστηριοποίηση στην προώθηση της Ανοιχτής Πρόσβασης καθώς αυτό είναι το 3ο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει,  στις 16 – 18 Οκτωβρίου 2013 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Στόχος του φετινού συνεδρίου είναι η ανάδειξη των σημαντικών εξελίξεων που έχουν συντελεστεί στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια για την προώθηση της ανοικτής πρόσβασης στη δημόσια χρηματοδοτούμενη έρευνα και το άνοιγμα των δημοσίων δεδομένων. Το συνέδριο αποτελεί σημείο συνάντησης για ειδικούς σε θέματα Ανοικτής Πρόσβασης, για εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στη χάραξη πολιτικών έρευνας, για ερευνητές, για φοιτητές, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την Ανοικτή Πρόσβαση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το συνέδριο χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες, η πρώτη αφορά την Ανοικτή Πρόσβαση στην Ελλάδα (16 Οκτωβρίου) και η δεύτερη είναι το τελικό συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου MedOANet (17 – 18 Οκτωβρίου).

Ανάμεσα στους εισηγητές του συνεδρίου της πρώτης ενότητας, συμμετέχουν εκ μέρους της ΕΕΛ/ΛΑΚ ο κ. Θεόδωρος Καρούνος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Θανάσης Πρίφτης, Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση, ο κ. Θανάσης Δεληγιάννης, Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τις Ανοιχτές Τεχνολογίες, ο κ. Μιχάλης Βαφόπουλος, Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τα Ανοιχτά Δεδομένα, ο κ. Παντελής Μπαλαούρας, Rapporteur της Ομάδας Εργασίας για τα Ανοιχτά Μαθήματα και ο κ. Παναγιώτης Κρανιδιώτης,  Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη, απαιτείται όμως online εγγραφή (Φόρμα Εγγραφής). Σε όσους συνέδρους το επιθυμούν θα παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής.

Το συνέδριο θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: http://www.ekt.gr/events/live. Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου υπάρχει διαθέσιμο εδώ ενώ περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να δείτε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com