Οι ανοιχτοί προϋπολογισμοί για πρώτη φορά στην Ελλάδα

4929153619_4afc68767bΗ ΕΕΛ/ΛΑΚ (http://www.ellak.gr/) σε συνεργασία με το Center on Budget and Policy Priorities (http://www.cbpp.org/) συμμετέχουν στην International Budget Partnership (http://internationalbudget.org/) για την προώθηση ανοιχτών και διαφανών διαδικασιών κατάρτισης δημόσιων προϋπολογισμών.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΕΛ/ΛΑΚ, ως μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας “International Budget Partnership”, έχει αναλάβει την συνεχή παρακολούθηση της νόμιμης και ορθής δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της κατάρτισης και της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού (περισσότερες πληροφορίες στο obstracker.org).

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, η ομάδα εργασίας της EΕΛ/ΛΑΚ για την ανοιχτή διακυβέρνηση, θα υλοποιήσει έργο διάρκειας ενός έτους για τους τρόπους βελτίωσης και τα οφέλη από την ανοιχτότητα, την διαφάνεια και την συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες σύνταξης και υλοποίησης του προϋπολογισμού φορέων του δημοσίου.

Οι δράσεις θα απευθύνονται σε στελέχη του δημόσιου τομέα, ερευνητές, δημοσιογράφους και την κοινωνία των πολιτών.

Έχουν ήδη αποσταλεί προτάσεις για το άνοιγμα των στοιχείων του προϋπολογισμού στα Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και στην πρωτοβουλία vouliWatch.

Αφήστε μια απάντηση