#Cloud for #Europe

cloudforeuropeTo «Cloud for Europe» υποστηρίζει τη χρήση του cloud («υπολογιστικού νέφους») στον δημόσιο τομέα μέσω της συνεργασίας των δημόσιων αρχών και του ιδιωτικού τομέα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με στόχο τον εντοπισμό των προβλημάτων, την εύρεση καινοτόμων λύσεων και την εδραίωση της εμπιστοσύνης στο ευρωπαϊκό «σύννεφο».

Το «Cloud for Europe» χρησιμοποιεί τις προ-εμπορικές δημόσιες συμβάσεις* ως μέσο για την καινοτομία στον δημόσιο τομέα. Οι προ-εμπορικές δημόσιες συμβάσεις εξασφαλίζουν καινοτόμες λύσεις για υπηρεσίες cloud που ικανοποιούν καλύτερα τις απαιτήσεις του Δημοσίου και, ταυτόχρονα, παρέχουν καλύτερη πληροφόρηση στους προμηθευτές του Δημοσίου σχετικά με τις δυνατότητες των υπηρεσιών cloud.

Το έργο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2013 και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2016. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία (ΠΠ7).

*προ-εμπορικές δημόσιες συμβάσεις: Οι Προ-Εμπορικές Συμβάσεις αποτελούν συμβάσεις για προμήθεια υπηρεσιών Έρευνας & Ανάπτυξης με καταμερισμό κινδύνων – οφελών υπό όρους αγοράς και όπου μια σειρά εταιρειών επινοούν, υπό συνθήκες ανταγωνισμού, νέες λύσεις για τις μεσο-μακροπρόθεσμες ανάγκες του δημοσίου τομέα.

Πηγή: www.cloudforeurope.eu

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com