Το πρώτο Open water day στην Αθήνα, εκδημοκρατισμός στην παρακολούθηση της κατανάλωσης νερού

why-attend2-300x300Το ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» (www.ipsyp.gr), στο πλαίσιο του έργου DAIAD (www.daiad.eu) και σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (EΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) και με τον κόμβο καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, INNOVATHENS διοργανώνει το πρώτο Open Water Day το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 στο InnovAthens (Πειραιώς 100, Αθήνα, χάρτης).

Το όραμα του DAIAD είναι ο εκδημοκρατισμός της παρακολούθησης της κατανάλωσης νερού. Πιστεύουμε πως ο καθένας μας, έχοντας στη διάθεσή του απλές, χαμηλού κόστους τεχνολογίες, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τον τρόπο που καταναλώνει αυτόν τον πολύτιμο πόρο.

Για αυτό το λόγο αυτό αναπτύσσουμε τεχνολογίες που αλλάζουν τη σχέση μας με το νερό!

Αισθητήρες που μετρούν πόσο νερό καταναλώνουμε, τροφοδοτούνται με ενέργεια από τη ροή του νερού και μεταδίδουν ασύρματα τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στο κινητό μας τηλέφωνο. Διεπαφές που μετατρέπουν τα δεδομένα κατανάλωσης σε πληροφορία και κίνητρα για δράση, μέσα από φορητές συσκευές. Αλγόριθμους που μαθαίνουν πώς, που και γιατί καταναλώνουμε νερό, δίνοντάς μας προσωποποιημένες συμβουλές. Λογισμικό που μπορεί να διαχειριστεί και να αναλύσει δεδομένα κατανάλωσης εκατομμυρίων καταναλωτών σε πραγματικό χρόνο, ώστε να προβλέπουμε καλύτερα τη ζήτηση νερού.

Στο Open Water Day θα μπορέσετε να πειραματιστείτε με όλες αυτές τις τεχνολογίες και να μας πείτε τις εντυπώσεις σας. Ελάτε όλη την ημέρα, όλες οι ηλικίες, όλες οι ασχολίες!

Δηλώστε συμμετοχή για τις ενότητες που σας ενδιαφέρουν:

  • DAIAD hands-on (10:00-17:00).

  • Student Visits (10:00-11:00, registration required).

  • DAIAD – The Big Picture (11:00-12:00)

  • Designing Interventions for Sustainability (12:00-13:00, registration required)

  • Open Hardware for Water Sensing (12:00-13:00, registration required)

  • Water Monitoring: Retail and Manufacturing Opportunities (13:00-14:00, registration required)

  • Cleanweb and Mobile Apps for Water (13:00-14:00, registration required)

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Open Water Day εδώ: http://daiad.eu/?p=3054

IPSYP-IMIS daiad-logo-upperEELLAK_LOGO(1)(2)logosWITHdiktyo

Αφήστε μια απάντηση