Διαβούλευση του Δήμου Αθηναίων για το έργο Αθήνα 2020

ergoathina-topbanner

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της πλατφόρμας  www.developathens.gr/athina2020 ξεκίνησε την δημόσια διαβούλευση για το  Έργο: Αθήνα 2020 και καλεί όλους  τους πολίτες και ομάδες πολιτών, φορείς και οργανισμούς, και όλους όσους ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, να συμμετάσχουν στην διαβούλευση.

Τα τελευταία χρόνια, ο δήμος Αθηναίων, έχει αναπτύξει διαδικασίες διαβούλευσης και συμμετοχικού σχεδιασμού, όπως η συζήτηση για τη νέα χρήση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, καθώς και η 1η Διάσκεψη για την Αθήνα, με τη συμμετοχή εκατόν πενήντα ατόμων, από υπουργεία, φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες και μουσεία, οι οποίοι συζήτησαν για φλέγοντα ζητήματα της πόλης.

Ο διάλογος με τους δημότες και τους φορείς της πόλης αναβαθμίζεται, καθώς ξεκινά η επόμενη φάση του “Έργο: Αθήνα”, του πολυδιάστατου, αναπτυξιακού προγράμματος του δήμου Αθηναίων. Στην πρώτη φάση του προγράμματος κατά την περίοδο 2012 -2015, τέθηκαν δύο στόχοι/ προτεραιότητες: η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, και η επιτακτική ανάγκη για ανάκαμψη της οικονομίας της Αθήνας.

Το “Έργο: Αθήνα 2020” αποτελεί συνέχεια του ίδιου προγράμματος. Εστιάζει στην ανάδειξη της Αθήνας σε ελκυστικό προορισμό για κατοίκους, επισκέπτες, επιχειρηματίες αλλά και επενδυτές. Στοχεύει στην αποφασιστική αντιμετώπιση των κοινωνικών και αστικών προβλημάτων της Αθήνας και στην ενίσχυση της οικονομικής και επιχειρηματικής φυσιογνωμίας της. Με πρωτοβουλίες οικονομικής, κοινωνικής και αστικής ανάπτυξης, αλλά και παρεμβάσεις σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και πτυχών που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και την εικόνα της πόλης.

Η στρατηγική για το “Έργο: Αθήνα 2020” είναι πολύπλευρη. Βασίζεται στην εμπειρία του Δήμου από τα προηγούμενα χρόνια, την μελέτη της υφιστάμενης δημογραφικής, οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κατάστασης της πόλης ανά δημοτικό διαμέρισμα και σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com